Καλλιτεχνική δημιουργία και βία – Εκπαιδευτικό Σεμινάριο από το Ινστιτούτο Πολιτισμού ΙΝΠΛΑΝΕΤ

Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες ως τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργούνται από τη βία και την ανισότητα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους ήταν το θέμα του τριήμερου διαδραστικού εκπαιδευτικού σεμιναρίου, που διοργάνωσε Ε μέσω της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus με τίτλο Love Doesn’t Hurt. Στόχος του σχεδίου να αναδείξει και να προωθήσει καλές πρακτικές για την της βίας και κυρίως της ενδοοικογενειακής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε κατά το διάστημα 31/10 έως 2/11/2019, στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών του Δήμου μας.

Συμμετείχαν 20 εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι με νέους από 6 χώρες – Ελλάδα, Ισπανία, Γερμανία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία. Τη διοργάνωση είχε αναλάβει ως εταίρος του προγράμματος, το ΙΝΠΛΑΝΕΤ και ο Πρόεδρός του, ο συμπολίτης μας Δημήτρης Σουλιώτης, σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. ΚΥΤΤΑΡΟ και την Πρόεδρό της κα Βαρβάρα Κλάδη, η οποία μεταλαμπάδευσε στους συμμετέχοντες γνώσεις και δεξιότητες στην τέχνη του ντεκουπάζ και της διακόσμησης. Συμμετείχαν επίσης οι εκπαιδευτικοί – ζωγράφοι κα Ελένη Αναστασία και κα Ηλιακοπούλου Βασιλική.

Οι συμμετέχοντες δημιούργησαν τα δικά τους έργα – πίνακες ζωγραφικής και καρτ-ποστάλ.

Ο ψυχολόγος του Χαμόγελου του Παιδιού κος Στέφανος Αλεβίζος, παρουσίασε το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας και τον αντίκτυπό του στα παιδιά.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου με εκδήλωση – παρουσίαση των δημιουργιών των συμμετεχόντων παρουσία των Αντιδημάρχων της πόλης μας κ.κ. Νίκου Βουρλιώτη και Δημήτρη Σωτηρόπουλου, οι οποίοι αφού συνεχάρησαν, ευχαρίστησαν και χειροκρότησαν τους συμμετέχοντες για την προσπάθειες που καταβάλλουν από την πλευρά τους για την ανάδειξη και για την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων στα προβλήματα που ανακύπτουν από τη βία, παρέλαβαν ως δώρο προς τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, έναν πίνακα ζωγραφικής με τις υπογραφές όλων των συμμετεχόντων.

Παρουσίασαν εν συντομία το έργο που έχει επιτελεσθεί στο Δήμο μας στον τομέα του Πολιτισμού και των Καλών Τεχνών και δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου κου Λάμπρου Μίχου και των ίδιων σε όλες τις προσπάθειες που προωθούν τον πολιτισμό.

Ο Πρόεδρος του ΙΝΠΛΑΝΕΤ, κος Δημήτρης Σουλιώτης κλείνοντας την εκδήλωση, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, τη Δημοτική Αρχή και την υπεύθυνη του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών κα Κακόνη Μαρία και ανακοίνωσε τη συνέχιση του προγράμματος μέσω ενός νέου εκπαιδευτικού σεμιναρίου που θα υλοποιηθεί τον Μάρτιο στην πόλη Τόκατ της Τουρκίας.