Απολογισμός δράσης του Προγράμματος Αγωγής Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής του Γ.Ν.Δ.Α.

Απολογισμός δράσης του Προγράμματος Αγωγής Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής του Γ.Ν.Δ.Α., στους μαθητές του Δήμου μας κατά την προηγούμενη Σχολική Περίοδο, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νοσοκομείου.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η αν. Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Χρυσάγη Αργυρώ, ενώ υπήρξε και εισηγήτρια σχετικά με το όλο πρόγραμμα και τα θετικά αποτελέσματά του.

Σημειώνουμε πως την προηγούμενη Σχολική Χρονιά εξετάστηκαν 3662  μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στην πόλη μας, από Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Η συνεργασία Δήμου και Νοσοκομείου ήταν αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του π. Δημάρχου κ. Γιώργου Καπλάνη και των συνεργατών του και κέρδισε τα εύσημα όλων, τα τελευταία χρόνια. 

Σημειώνουμε πάντως πως ο κ. Καπλάνης εμπνευστής του προγράμματος δεν καλέστηκε να παρευρεθεί στην εκδήλωση…

Το πρόγραμμα το οποίο κατά γενική ομολογία είναι σημαντικό περιελάμβανε Παιδιατρικό έλεγχο και εμβολιαστική κάλυψη των μαθητών.

Επίσης έγιναν οδοντιατρικοί έλεγχοι όπως και της οπτικής οξύτητας των μαθητών.

Έγινε αγωγή για την στοματική υγεία των μαθητών και την πρόληψη μετάδοσης λοιμώξεων.

Ένας εκ των εισηγητών ο κ. Θεοδοσόπουλος Λάμπρος, υπεύθυνος Αγωγής του Νοσοκομείου, ανέπτυξε το πρόγραμμα και τις προσδοκίες του, ενώ έδωσε και σχετικά στοιχεία γιαυτό.

Επίσης εισηγήσεις πραγματοποίησαν στελέχη του Νοσοκομείου που είχαν σχέση με το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε.

Ανάλογο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και την τρέχουσα Σχολική περίοδο.

Από πλευράς Δήμου παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Μίχος και ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν Καθηγητές και Δάσκαλοι Σχολείων της πόλης μας, εκπρόσωποι από συλλόγους γονέων και φορέων της πόλης μας, Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου που συμμετέχει στο πρόγραμμα και άλλοι.