Παρέλαση με καλό καιρό και συμμετοχή κόσμου – Σχολεία τίμησαν τους εκτελεσθέντες συμπολίτες μας, στο μνημείο τους

Με τη συμμετοχή αρκετών συμπολιτών μας και με τον καιρό να συνηγορεί, πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας η παρέλαση των τμημάτων Σχολείων και Φορέων της Αγίας Βαρβάρας με αφορμή την Επέτειο της 28ης Οκτωβριου 1940.

Είχε προηγηθεί η δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ελεούσας, η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο κ. Λάμπρο Μίχο και η κατάθεση στεφανιών μπροστά στη Δημαρχία.

Η φορά της παρέλασης άλλαξε σήμερα και αντί από το Σχολικό Συγκρότημα προς τη Δημαρχία, είχε κατεύθυνση από τη Μεγάλου Αλεξάνδρου προς τα Σχολεία.

Προηγήθηκε της παρέλασης των τμημάτων, η Φιλαρμονική του Δήμου και ακολούθησαν, Φορείς και Σχολεία.

Οι ακαδημίες της ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των συμπολιτών μας, όπως και τα τμήματα των υπόλοιπων φορέων που παρέλασαν.

Λίγο ενωρίτερα Αντιπροσωπείες μαθητών και Συλλόγων Γονέων των Α΄ & Β΄ Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, όπως επίσης και του Γ΄ Γυμνασίου και του Α΄ Λυκείου είχαν επισκεφτεί και καταθέσει λουλούδια στο μνημείο που υπάρχει στην οδό Στέφανου Σαράφη, στη μνήμη των εκτελεσθέντων συμπολιτών μας, από τους ναζί κατακτητές το 1944 στην πόλη μας.

Επέτειο την οποία εκκωφαντικά αγνόησε ο Δήμος μας πριν λίγες εβδομάδες!!!

Κατά την παρουσία στο μνημείο των μαθητών, συμπολίτισσά μας που έζησε τα γεγονότα, μίλησε με τους μαθητές και τους εξιστόρησε τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα.

Σήμερα πληροφορηθήκαμε από άλλον συμπολίτη μας, πως ένα ακόμα στοιχείο που εκνεύρισε τους κατακτητές, ήταν πως στο βουνό μας, υπήρχε γραμμένο με μεγάλα γράμματα το “ΕΑΜ – ΕΛΑΣ”.

Σημειώνουμε πρόταση της εφημερίδας μας να διδάσκετε στα Σχολεία της πόλης μας, το συγκεκριμένο γεγονός και ίσως οι επιζώντες εκείνης της εποχής μπορούν  να συμμετάσχουν με τις γνώσεις τους επί του θέματος και την προσωπική τους εμπειρία.