Γιώργος Καπλάνης: “Τα εγκλήματα του φασισμού και του ναζισμού δεν θα ξεχαστούν ποτέ”

Αγία Βαρβάρα, 28/10/2019

Η 28η Οκτωβρίου του 1940, αλλά και το Έπος της Αντίστασης, αποδεικνύουν ότι την Ιστορία την γράφουν οι λαοί. Σήμερα τιμάμε την Αντίσταση του λαού μας. Όλες και όλους εκείνους που προσέφεραν τη ζωή τους για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την κοινωνική Δικαιοσύνη. Θυμόμαστε και τιμούμε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή, κάθε μαρτυρικό τόπο, κάθε τόπο εκτέλεσης, κάθε εστία αντίστασης ενάντια στην τριπλή κατοχή της χώρας μας.

Σε μια Ευρώπη που σκοτεινιάζει ξανά, όπου τα φαντάσματα του εθνικισμού, της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού εμφανίζονται και πάλι, δυναμικά, αποτελεί υποχρέωση κάθε δημοκρατικού πολίτη, η προάσπιση των ίδιων, πανανθρώπινων ιδανικών που ενέπνευσαν την Εθνική μας Αντίσταση σε “πόλεις, κάμπους και βουνά”. Τα εγκλήματα του φασισμού και του ναζισμού δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Χρέος μας είναι η συνέχιση του αγώνα για μια καλύτερη ζωή, για μια κοινωνία που να θεμελιώνεται και να τιμά τις πανανθρώπινες αξίες για τις οποίες πάλεψαν οι άντρες κι οι γυναίκες που έδωσαν τον αγώνα για «το δίκιο και τη λευτεριά».

Γιώργος Καπλάνης
Επικεφαλής παράταξης «Η δική μας πόλη»