Παρουσίαση του Σχέδιου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης από τον ΑΣΔΑ

ΑΣΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την παρουσίαση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης  (Σ.Ο.Α.Π) Δυτικής Αθήνας έκανε σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Περιστερίου  ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, Ανδρέας Μποζίκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο οι Δήμοι Αθηναίων και Πειραιώς και η Δυτική Αθήνα θα μπορέσουν να ενταχθούν στο Σ.Ο.Α.Π. και αυτό γιατί ο ΑΣΔΑ εκπόνησε ολοκληρωμένη πρόταση που υποβλήθηκε εν όψει του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Μεμονωμένοι Δήμοι δε θα μπορέσουν να ενταχθούν εξαιτίας  της φύσης και της δομής του  Σ.Ο.Α.Π.

«Αν δεν υπήρχε ο ΑΣΔΑ θα έπρεπε τώρα να τον φτιάξουμε» σημείωσε με έμφαση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανδρέας Μποζίκας.

Παρουσία του Αντιπερειφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ.  Σπύρου Τζόκα και απευθυνόμενος  σε Δημάρχους μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος της πόλης μας κ. Γιώργος Καπλάνης (φωτο), αρμόδιους Αντιδημάρχους και τεχνικούς υπαλλήλους των 8 Δήμων της περιοχής,  ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ υπογράμμισε:

«Αν σκεφτούμε από τη μια τη χρονική συγκυρία μέσα στην οποία κινούμαστε και από την άλλη το μέγεθος και τις δυνατότητες που ανοίγονται, μπορούμε να πούμε χωρίς υπερβολή ότι το ΣΟΑΠ αντιπροσωπεύει τη μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία της εποχής μας  για τη Δυτική Αθήνα. Ζητήσαμε τη σημερινή σας παρουσία και επιδιώκουμε την όσο γίνεται πληρέστερη ενημέρωση σας, γιατί από ένα σημείο και πέρα, τον τελικό αποφασιστικό λόγο θα τον έχουν οι Δήμοι. Ο Σύνδεσμος, με τη συμμετοχή σας, θα καταρτίσει το πλαίσιο των έργων και των παρεμβάσεων που θέλετε να υλοποιηθούν στους Δήμους σας.

Γνωρίζω ότι κι εσείς συμμερίζεστε την ανάγκη, να αξιοποιήσουμε  τους πόρους που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση κυρίως σε παρεμβάσεις με αναπτυξιακό περιεχόμενο και προφανώς όχι σε έργα βιτρίνας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα κ. Σπύρος Τζόκας,  τόνισε ότι το Σ.Ο.Α.Π. είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο για την επίλυση των προβλημάτων της Δυτικής Αθήνας. Στην κατεύθυνση  αυτή η νέα περιφερειακή αρχή  θα λειτουργήσει  υπέρ της συνεργασίας του Α΄ και  Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης .