Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων στο Δήμο μας

Το πρωί της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε χώρο του αμαξοστάσιου του Δήμου στην οδό Σιπύλου, η προγραμματισθείσα Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο μας.

Σε αυτή συμμετείχαν κυρίως εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου, ενώ η συμμετοχή των διοικητικών υπαλλήλων ήταν μικρή.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή των εργαζομένων στην αυριανή 24ωρη απεργία, ενώ ανακοινώθηκε πως για την εξυπηρέτηση των απεργών η Ομοσπονδία θα διαθέσει πούλμαν.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης ακούστηκαν διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, ενώ αποφασίστηκε να προταθεί στη Διοίκηση του Δήμου, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν υπερωρίες να μπορούν να επιλέγουν ή να πληρώνονται για τις ώρες αυτές ή να παίρνουν ρεπό.

Επίσης σχολιάστηκε αρνητικά η αναφορά πως εχθές Τρίτη όχημα της ανακύκλωσης από το Δήμο μας, γεμάτο με υλικά ανακύκλωσης από τους μπλε κάδους πήγε και άδειασε στη χωματερή σκουπιδιών. Η ανακύκλωση στην πόλη μας θέλει ανάπτυξη και πράξεις σαν κι αυτήν την απαξιώνουν.

Ένα άλλο θέμα που θίχτηκε στη συνέλευση ήταν η χρησιμοποίηση των 8μηνιτών συμβασιούχων, σαν  πληρώματα σε απορριμματοφόρα οχήματα, πράγμα που δεν προβλέπεται και σε περίπτωση ατυχήματος ίσως υπάρξει θέμα με την ασφάλεια, όπως ακούστηκε.

Σχετικά και αναλυτικότερα για την Γενική Συνέλευση προβλέπεται να ανακοινώσει το Σωματείο εργαζομένων.