Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγ. Βαρβάρας για το πολυνομοσχέδιο και τους ΟΤΑ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, από την οποία στηρίχθηκε η Διοίκηση Μίχου, με το “αναπτυξιακό” πολυνομοσχέδιο που έρχεται για ψήφιση αυτές τις μέρες, εκχωρεί στους εργολάβους τη Συλλογή Απορριμμάτων, την καθαριότητα Δημοτικών Κτιρίων, την συντήρηση Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου.

Αυτά προβλέπονται στο άρθρο 179 το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, «κατά την κρίση του» και χωρίς αιτιολόγηση να εκχωρεί σε ιδιώτες τις παραπάνω υπηρεσίες. Αποδεσμεύεται κάθε «εμπόδιο» που υπήρχε με το ν. 3979/2011, καθώς έστω για τα προσχήματα, απαιτούσε την τεκμηρίωση αδυναμίας εκτέλεσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών με ίδια μέσα του Δήμου και την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί το θεσμικό πλαίσιο που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών των Δήμων. Προσθέτει μάλιστα στους τομείς παραχώρησης, τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο.

Έτσι ανοίγει το δρόμο στους μονοπωλιακούς ομίλους που εποφθαλμιούν αυτές τις υπηρεσίες, καθώς θα τους αποφέρουν εξασφαλισμένα κέρδη, που θα προκύψουν από τη δημοτική φορολογία άρα και νέα βάρη για τους δημότες, οι οποίοι θα κληθούν για μια ακόμα φορά να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να έχουν βασικές υπηρεσίες. Ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε προεκλογικά δήλωνε ότι «όταν η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα οδηγεί στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών με χαμηλότερο κόστος, αυτό πρέπει να ενθαρρύνεται και όχι να αποθαρρύνεται». Χαμηλότερο κόστος φυσικά για το κράτος που μειώνει την επιχορήγηση στους Δήμους, που για να ανταποκριθούν αργά ή γρήγορα θα προβούν σε αυξήσεις των δημοτικών φόρων. ‘Ολα αυτά την ίδια στιγμή που επεκτείνεται ο ΧΥΤΑ Φυλής, με ανεξέλεγκτες συνέπειες για την υγεία του λαού της Δυτικής Αθήνας και Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δημοτική Αρχή δεν βγάζουν άχνα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους μικρούς επαγγελματίες, τους μαζικούς φορείς της Αγίας Βαρβάρας, να οργανώσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν:

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες για την ενίσχυση τους.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Κάτω τα χέρια από τις κλαδικές συμβάσεις ,τα Βαρέα και Ανθυγιεινά
Κάτω τα χέρια από την οργάνωση και δράση των συνδικάτων.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες για να πάρει πίσω το νομοσχέδιο της η κυβέρνηση της ΝΔ.

Με όλες τις δυνάμεις μας, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, θα αντιπαλέψουμε την πολιτική της κυβέρνησης, που στηρίζεται από τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και της Δημοτικής Αρχής Αγίας Βαρβάρας, είναι απέναντι από τα λαϊκά συμφέροντα και τις σύγχρονες ανάγκες μας.