Ξεκίνησε ο ψεκασμός των πεύκων στην πόλη μας, αρχής γενομένης από το Α΄ Δημοτικό Σχολείο

Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 22 Οκτωβρίου ο ψεκασμός των πεύκων στην πόλη μας, αρχής γενομένης από το Α΄ Δημοτικό Σχολείο  και της παιδικής χαράς που βρίσκεται στην Στέφανου Σαράφη και Παπαφλέσσα.

Πρόκειται να ψεκαστούν όλα τα πεύκα που υπάρχουν σε Σχολεία και δρόμους και στη συνέχεια τα πεύκα στο βουνό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κάμπιες που κατατρώγουν τα πεύκα.

Το ειδικό συνεργείο του Δήμου φοράει  προστατευτικές φόρμες, παρ΄ ότι για το ψέκασμα χρησιμοποιείται ο βιολογικός  Βάκιλος Θουριγγίας, ο οποίος δεν προκαλεί κακό στους ανθρώπους, τα πτηνά και τα ζώα.

Τι είναι ο βάκιλος Θουριγγίας:

Ο βάκιλος Θουριγγίας, με επιστημονική ονομασία Bacillus thuringiensis, είναι ένα βακτήριο που το συναντάμε στο έδαφος και αποτελεί φυσικό εχθρό ορισμένων σημαντικών εντόμων στη γεωργία και στην κηποτεχνία. O βάκιλος Θουριγγίας χρησιμοποιείται εκτεταμένα τόσο από βιοκαλλιεργητές, όσο και από συμβατικούς καλλιεργητές για την οικολογική αντιμετώπιση εντομολογικών προσβολών σε διάφορα φυτά.

Ποια έντομα αντιμετωπίζουμε με τη χρήση του βάκιλου Θουριγγίας;

Ο βάκιλος Θουριγγίας χρησιμοποιείται αποτελεσματικά για την οικολογική αντιμετώπιση της κάμπιας (προνύμφης), αποδεδειγμένα   δρα αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κάμπιας του πεύκου, της κάμπιας στις τριανταφυλλιές και σε άλλα καλλωπιστικά φυτά, καθώς και σε προληπτικό επίπεδο στην καραφατμέ, την κάμπια του γκαζόν.