Επίθεση Χριστοφιλοπούλου σε Δούρου για αξιολόγηση, επανέλεγχο συμβάσεων

Σφοδρή επίθεση στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τους 19 δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνουν ότι δεν θα στείλουν στοιχεία για τη μετατροπή συμβάσεων υπάλληλων, εξαπέλυσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η κα Χριστοφιλοπούλου μιλώντας στο ΣΚΑΪ διερωτήθηκε «για ποιον βάζουν μπροστά τα στήθη τους η κύρια Δούρου και οι 19 δήμαρχοι; Να υπερασπιστούν αυτούς που προσλήφθηκαν με καραμπινάτη παρανομία και πλαστά πιστοποιητικά; Αυτούς θέλουν να καλύψουν;»

Σχετικά με τη διαδικασία της αξιολόγησης η υπουργός τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις απολύσεις. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν μπορεί να επικαλούνται σύνδεση της αξιολόγησης με απολύσεις! Για να τελειώνουμε με το κυνήγι μαγισσών και την παραπληροφόρηση, νομοθετήσαμε ρύθμιση με βάση την οποία η αξιολόγηση όχι απλώς δεν συνδέεται με τις απολύσεις αλλά και με μισθολογικές κυρώσεις ή οποιαδήποτε άλλη αρνητική υπηρεσιακή μεταβολή. Σύντομα θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για το πάγιο σύστημα αξιολόγησης που θα ισχύσει εφεξής. Στο μεταξύ, για να διασφαλίσουμε τους υπαλλήλους και να τους δώσουμε κίνητρο βελτίωσης νομοθετήσαμε ότι εφόσον η αξιολόγηση του 2014 με το νέο σύστημα είναι καλύτερη βαθμολογικά για τον υπάλληλο από αυτή του 2013 τότε θα ισχύει η καλύτερη και η δυσμενέστερη έκθεση θα αφαιρείται από τον φάκελο του υπαλλήλου.»

Η υφυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι την Παρασκευή κατατίθεται στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση με την οποία οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις θα υποχρεούνται να ανεβάσουν στο διαδίκτυο τις επιχορηγήσεις που έχουν λάβει.

Υπενθυμίζουμε ότι χτες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε ότι «οι έλεγχοι για πλαστά πιστοποιητικά και για μονιμοποιήσεις χωρίς τυπικές προϋποθέσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν».