Α. Ντινόπουλος: Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εξαιρούνται οι επίορκοι

Για τις πολιτικές εξελίξεις, το ενδεχόμενο εκλογών, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος στον Real Fm.

«Δεν βλέπω εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η Ελληνική κοινωνία, θέλει τη σταθερότητα, θέλει να βγούμε από την κρίση με την κυβέρνηση Σαμαρά. Η κοινωνία θα επιβάλει την πολιτική συναίνεση και θα συγκεντρωθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών από αυτή τη Βουλή», σχολίασε αρχικά ο κ. Ντινόπουλος και συνέχισε: «Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν θα είναι εύκολες. Είναι καιρός να αντιληφθούν και οι εταίροι μας ότι η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερα από όσα της ζήτησαν. Εμείς πιστεύουμε στον διάλογο. Άλλοι έλεγαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και μετά κάνουν κρυφές συναντήσεις».

Σχετικά με την αξιολόγηση και τους ελέγχους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Ντινόπουλος δήλωσε τα εξής:«Ο νόμος πρέπει να τηρείται. Αντιλαμβάνομαι και την αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και αυτή χρηματοδοτείται από τους πολίτες ως φορολογουμένους. Πρέπει να υπάρχει μια συμμόρφωση προς τους νόμους. Αν κάποιοι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν μετατρέψει κάποιες συμβάσεις με διαδικασίες που δεν είναι σύννομες, δεν πρέπει να ελεγχθούν; Είχα πει ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις, παρά μόνο στους επίορκους».

«Αυτό που έχει σημασία είναι να φέρουμε πίσω τους ψηφοφόρους και μετά τα στελέχη. Όχι βέβαια αυτοί οι ακραίοι οι οποίοι λένε αυτά τα οποία λένε. Όποιος έχει επαφή με την κοινωνία, καταλαβαίνει ότι πρέπει πρώτα να γυρίσουν οι ψηφοφόροι. Ο κόσμος, ειδικά ο δεξιός κόσμος, δεν ψηφίζει μόνο με την καρδιά και το συναίσθημα. Ψηφίζει και με την τσέπη. Πρέπει να ακούσουμε την κοινωνία, τα μηνύματα της, την οργή του κόσμου και να πράξουμε τα ανάλογα. Πρώτα ο κόσμος», είπε ακόμα.