Δεν αντέχεται η δυσοσμία στην κάτω Αγία Βαρβάρα!!!

Οι κάτοικοι της κάτω Αγίας Βαρβάρας, ιδιαίτερα από την Μαρίνου Αντύπα και προς το Γειτονικό Αιγάλεω τις τελευταίες εβδομάδες δεν μπορούν να αναπνεύσουν από τη δυσοσμία που αναδύεται από τα φρεάτια και τους συλλεκτήρες του δικτύου ομβρίων υδάτων.

Μετά το πρώτο δημοσίευμά μας, ο Δήμος έστειλε στις αρχές της βδομάδας το συνεργείο της Εταιρείας με το οποίο συνεργάζεται προκειμένου να ελέγξει από που προέρχονται οι βαριές μυρωδιές.

Άτομο κατέβηκε στον αγωγό, έβγαλε λίγα σκουπίδια αλλά δεν εντόπισε κάτι.

Το συνεργείο έριξε αποσμίνη, άσπρισε και τα στόμια και αποχώρησε, χωρίς όμως να λύσει το πρόβλημα.

Στις φωτογραφίες μας διακρίνονται τα στόμια των αγωγών που έγινε έλεγχος και από πάνω η παιδική χαρά που υπάρχει μεταξύ Μακαρίου και Σίφνου.

Κάτοικος της περιοχής μας είπε πως εάν δεν πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού η δυσοσμία δεν θα σταματήσει. Δεν μπορούμε όμως να περιμένουμε να βρέξει για να πάρουμε ανάσα.

Επίσης υποστήριξε την πιθανότητα να έχουν γίνει ενώσεις αποβλήτων οικιών με το δίκτυο και να δημιουργείται αυτή η κατάσταση.

Ο Δήμος πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα όμως. Ας γίνει έλεγχος του δικτύου για να ξεκαθαρίσει η περίπτωση παράνομων ενώσεων.

Επιπλέον ο Δήμος μας διαθέτει υδροφόρα και πυροσβεστικό όχημα τα οποία διαθέτουν αντλία με πίεση και δωρεάν νερό από τις γεωτρήσεις του.

Ας πάει να ρίξει μεγάλες ποσότητες νερού στον αγωγό, να ξεπλυθεί καλά, μήπως και αντιμετωπιστεί το πρόβλημα…

Τόσο απλό, όσο “το αυγό του Κολόμβου”…