Ανακοίνωση της ΟΤΑ -ΔΑΣ, για τα τεκταινόμενα στο Δήμο μας

ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του Δήμου μας, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Πολύ γρήγορα έπεσε η αυλαία.

Το σκηνικό που θα ζήσουν οι εργαζόμενοι είτε έλπιζαν σε δικαιότερες μέρες όντας αγανακτισμένοι από την προηγούμενη διοίκηση, είτε είχαν «βολευτεί» στην προηγούμενη Διοίκηση είναι αντιεργατικό.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά.

Κοινός παρανομαστής παραμένει ως κάρβουνο της ατμομηχανής:

Α) Η εντατικοποίηση εργασίας

Β) Η αναφορά στο φιλότιμο των εργαζομένων για να «βάλουν πλάτη» και

Γ) Η τακτική της Διοίκησης του «Καρότο και μαστίγιο»

Αυτό που έχει αλλάξει είναι οι πρωταγωνιστές και το σκηνοθετικό TEAM στο έργο «Διαίρει και βασίλευε».

Από παλιότερες ανακοινώσεις μας είχαμε επισημάνει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που κυριαρχεί μεταξύ των υπαλλήλων του Δήμου. Είχαμε μιλήσει για την νομεκλατούρα του παλιού και την αλλαγή της από αυτή του νέου.

Ξεκινώντας την θητείας της η νέα διοίκηση του Δήμου λειτούργησε:

Σε κάποιους ως σωτήρας στις αδικίες της προηγούμενης (αλλά γρήγορα απογοητεύτηκαν).

Σε κάποιους με το δόγμα «Σοκ και δέος», με απότομες διοικητικές αλλαγές που αποδιοργάνωσαν όλο το σύστημα και

Σε κάποιους άλλους με την επίκληση στο φιλότιμο, με το «ας φτιάξουμε την πόλη μας ξανά, είμαστε μία οικογένεια», ας φάμε και ας πιούμε οικογενειακά!!!.

Συνάδερφοι, οι διοικούντες πάντα λένε ότι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα («δεν έχουμε χρήματα», «βρήκαμε καμένη γη»). Βέβαια όταν γίνονται αντιπολίτευση ξαφνικά βρίσκουν χρήματα.

Η Διοίκηση με απαράδεκτες συμπεριφορές απέναντι σε συναδέρφους ασκεί έντονη ψυχολογική πίεση, με αυταρχισμό προκειμένου να βγει η δουλειά, με καταστρατήγηση δικαιωμάτων, από το πιο απλό, του οικογενειακού προγραμματισμού σε σχέση με την κανονική άδεια που δικαιούμαστε μέχρι την απαγόρευση συμμετοχής συνδικαλιστή ως παρατηρητή σε επιτροπή.

Εντέχνως ενισχύει κοινωνικούς αυτοματισμούς με καταγγελίες πολύ σοβαρές για «παρεάκι» και ατασθαλίες, που πρέπει οπωσδήποτε να ξεκαθαριστούν. Συνυπεύθυνοι της προηγούμενης Διοίκησης που επέτρεπε την λειτουργία οποιασδήποτε ομάδας ως «παρεάκι», είναι τώρα συνεργάτες της σημερινής Διοίκησης είτε σε επίπεδο Περιφέρειας είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι παραπάνω τακτικές είναι που οδηγούν συναδέρφους σε νοσοκομεία, σε αναρρωτικές, σε διαπληκτισμούς με πολίτες.

Είναι τα αποτελέσματα, των πολιτικών τους, που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα.

Ποιοι κυβερνήσανε τις τελευταίες δεκαετίες, μνημονιακά και μη;

Ποιοι ευθύνονται που το 2019 ο Δήμος μας, δεν έχει υπαλλήλους για να καλυφτούν οι ανάγκες των πολιτών και χρόνια τώρα έπαιρναν Διμηνίτες, Οχταμηνίτες κ.λ.π?

Επιπλέον οι διοικούντες θέλουν το σωματείο δικό τους, εργοδοτικό, όπως ήταν τόσα χρόνια.

Συγκεκριμένα στο Σωματείο.

«……Γιατί φωνάζει κάποιος τώρα, ενώ παλιότερα σωπιούσε ,

Αυτοί που παλιότερα χαλούσαν τον κόσμο τώρα σιωπούν».

Υποκριτικά η πλειοψηφούσα παράταξη στο σωματείο, τώρα επαναστατεί βλέποντας ξαφνικά τα προβλήματα των εργαζομένων.

Αγανακτεί για τις αλλαγές στις θέσεις Τμηματαρχών και Προϊσταμένων, χαρακτηρίζοντας τες παράνομες ενώ όταν έγιναν οι καταργήσεις Τμημάτων επί Καπλάνη, με την σύμφωνη γνώμη και ψήφο της Συνδικαλιστικής Ανατροπή στο υπηρεσιακό ήταν «νόμιμες» και ηθικοπλασμένες,

Όταν με άνωθεν εντολή σταμάτησαν την καταγραφή των προβλημάτων ασφάλειας στους χώρους εργασίας γιατί δεν βόλευε την προηγούμενη διοίκηση, κάτι τέτοιο, (ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ), τώρα ξαφνικά βλέπουν, εντοπίζουν τα προβλήματα και παλεύουν, για την διεκδίκηση τους!!

Να θυμηθούμε τις μετατάξεις των συναδέρφων και για ποιους άδικα σταμάτησαν.

Ή να θυμηθούμε τις δήθεν «αγανακτισμένες» ανακοινώσεις για το γάλα;

Εμείς ως Δ.Α.Σ

Θα εναντιωνόμαστε σε οποιονδήποτε και οπουδήποτε ενισχύει κοινωνικούς αυτοματισμούς, τρέφοντας την ανθρωποφαγία μεταξύ πολιτών και Δημοτικών υπαλλήλων.

Θα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του Συνδικαλισμού και της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ουσιαστικά και όχι εργατοπατερικά (βλέπε Παναγόπουλος ΓΣΕΕ ταξίδια αναψυχής, ΠΟΕ-ΟΤΑ άρνηση εγγραφής συμβασιούχων).

Συνάδελφοι έχουμε το δικαίωμα, να μας υπερασπιστεί το Σωματείο απέναντι στον προϊστάμενο μας. Οι συναντήσεις που θα μας προτείνουν δεν χαρακτηρίζονται ποτέ προσωπικές, ούτε φιλικές εφόσον υπάρχει σχέση εξάρτησης υφιστάμενου και προϊσταμένου. Σε κάθε περίπτωση θα ζητάτε να επικοινωνείτε μαζί μας.

Οι συνδικαλιστές πρέπει να ελέγχουν τις αποφάσεις των Διοικούντων, γιατί έτσι προάγεται η Δημοκρατία, είτε είναι σε Οικονομική Επιτροπή είτε είναι διαπροσωπική συζήτηση Διοίκησης και υπαλλήλου, υπερασπίζοντας διαχρονικά τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Εμείς βλέπουμε συνολικά την εικόνα της πολιτικής, συγκεκριμένα με ταξικά κριτήρια, δεν θέλουμε την «Παναγιώταινα», θέλουμε εδώ και χθες την επίλυση των προβλημάτων μας, την βελτίωση της ζωής μας.

· Θέλουμε Σωματείο φιλεργατικό, με τους συμβασιούχους μέλη του.

·Θέλουμε οι συνάδερφοι μας συμβασιούχοι να πληρώνονται χωρίς καθυστερήσεις να έχουν εκπρόσωπο στο Δ.Σ της ΔΗΚΕΑΒ και να μονιμοποιηθούν.

· Θέλουμε ο χώρος εργασίας μας να είναι χώρος δημιουργίας και προσφοράς και όχι καταναγκαστικής δουλείας.

· Θέλουμε τους μισθούς και την ζωή, που μας έκλεψαν με τα μνημόνια.

·Διεκδικούμε ΜΑΠ, Τεχνικό Ασφαλείας, Ιατρό Εργασίας με ουσιαστική παρέμβαση

·Θέλουμε καλοσυντηρημένα αμάξια , μηχανήματα, μέτρα ασφάλειας-υγιεινής σε όλους τους χώρους, στα γραφεία, στους παιδικούς σταθμούς (πχ αναλογία εκπαιδευτικού – παιδιών), στο γκαράζ.κ.λ.π

· Είμαστε αντίθετοι στη εντατικοποίηση της εργασίας και στην εθελοντική κάλυψη βασικών αναγκών μας.

· Είμαστε ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις.

· Δεν θέλουμε ελαστικές σχέσεις εργασίας.

· Απαιτούμε ο καθένας να εργάζεται στην ειδικότητα του.

Τέλος σκεφτείτε την ειρωνεία, στο συμβάν της Παρασκευής με την ακραία, λογομαχία της γραμματέας του Δημάρχου, με τη «Συνδικαλιστική Ανατροπή», να βρίσκανε οι συνδικαλιστές αυτοί, τον Δήμαρχο στο γραφείο του και να κρατάει πανό, με το σύνθημα:

« Τώρα εγγραφή συμβασιούχων στο σωματείο»

13/10/2019