Μεγάλος χώρος εντός των ορίων της πόλης μας, (Αγία Μαρίνα), είναι κανονική χωματερή

Το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας το γνωρίζουμε όλοι μας σχεδόν.

Παρ΄ότι απομακρυσμένο από την υπόλοιπη πόλη, έγινε ιδιαίτερα γνωστό τα τελευταία χρόνια από τον Σταθμό του ΜΕΤΡΟ που λειτουργεί στα όρια του Δήμου μας με το Αιγάλεω.

Εκείνο και μια φούχτα κατοικίες είναι τα τελευταία σημεία αναφοράς της πόλης μας.

Το εκκλησάκι βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο ενός τεράστιου οικοπέδου πολλών στρεμμάτων και ένας μαντρότοιχος το χωρίζει από το χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ.

Πριν είκοσι περίπου χρόνια ο Δήμος μας τοποθέτησε σε μία περίφραξη πινακίδα διεκδικώντας  το χώρο και εξαγγέλλοντας πως ο χώρος θα διαμορφωθεί σε χώρο πράσινου.

Διανύουμε την τρίτη δεκαετία από τότε και ο χώρος έχει καταντήσει χωματερή.

Κανονική χωματερή.

Σε δύο σημεία μάλιστα υπάρχουν  λαμαρίνες που οριοθετούν χώρους και μέσα σε αυτούς υπάρχουν από μπάζα, καναπέδες, στρώματα, σπασμένα αντικείμενα και ότι μπορεί να βρει κάποιος σε αντίστοιχες χωματερές.

Σε έναν άλλο περιφραγμένο χώρο και κλειδωμένο με ένα σκουριασμένο λουκέτο, υπάρχουν τόνοι σιδήρου.

Σωλήνες, πλάκες, δοκάρια που σκουριάζουν και  απλά υπάρχουν ξεχασμένα και ακατάλληλα πλέον για οποιαδήποτε χρήση, από την πολύ σκουριά.

Ποιος περίφραξε τους χώρους.

Ποιος τοποθέτησε τα σιδερένια αντικείμενα, παραμένουν άγνωστο.

Κάποια στιγμή είχε γίνει κουβέντα για κατασκευή στο χώρο αυτόν ΕΠΑΛ, αλλά η ιδέα ναυάγησε και δεν προχώρησε λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.

Στον υπόλοιπο μη περιφραγμένο χώρο που χρησιμοποιούν οι οδηγοί για πάρκινγκ, για να πάνε στις δουλειές τους με το ΜΕΤΡΟ, κυριαρχούν η βρόμα, τα σκουπίδια, τα μπάζα, και ότι μπορεί να φανταστεί κανένας.

Ο Δήμος ο οποίος έχει τοποθετήσει και τη σχετική ταμπέλα, μήπως θα έπρεπε να τον καθαρίσει, να τον εξωραΐσει και να τον εκμεταλλευτεί, έως ότου αποφασίσει τι θα κάνει με αυτόν;

Τουλάχιστον να τον καθαρίσει.

Χώρος, εντός των ορίων του Δήμου μας είναι και εκτός των οδηγών που τον χρησιμοποιούν καθημερινά, δωρεάν, πολλοί πιστοί τον διασχίζουν προκειμένου να πάνε στον Ιερό Ναό, ο οποίος είναι Μετόχι της Μονής Πεντέλης.

Τι κι αν είναι απομακρυσμένος από το κέντρο της πόλης.

Μπορεί να αποδειχτεί χρυσοφόρος…