Βανδαλισμοί Οικογενειακών Μνημάτων στο Γ΄ Κοιμητήριο, που συνορεύει με την πόλη μας

Δημοσιεύσαμε την Κυριακή ηλεκτρονική επιστολή συμπολίτισσάς μας, που έκανε αναφορά σε βανδαλισμό μνήματος στο Κοιμητήριο Σχιστού.

Αργότερα λάβαμε άλλη με παρόμοιο περιεχόμενο, αλλά από το Γ΄ Νεκροταφείο με το οποίο συνορεύει η πόλη μας.

Παρ΄ ότι το θέμα είναι θλιβερό και οι φωτογραφίες που μας στάλθηκαν καθόλου ευχάριστες, κατανοώντας τον πόνο ψυχής  εκείνων που έχασαν άνθρωπό τους και αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις, δημοσιεύουμε ελάχιστες από αυτές.

Κάτι πρέπει να γίνει όμως. Οι διοικήσεις των Κοιμητηρίων πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΑΣ ΜΑΣ

“Καλησπέρα κ. Βαμβακόπουλε.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την κατανόηση και την προβολή των προβλημάτων των πολιτών αυτής της πόλης. Συγχαρητήρια για το τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελείται.

Στο Γ΄ νεκροταφείο της Νίκαιας, πέρα από τα διαχρονικά προβλήματα των κλοπών, παρατηρήθηκε πρόσφατα και το φαινόμενο του βανδαλισμού οικογενειακού τάφου.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του καλοκαιριού, εντοπίστηκε αποκόλληση και των δυο επιτάφιων πλακών του και ελαφριά μετατόπιση. Το πρόβλημα απεκατεστάθη με έξοδα του ιδιοκτήτη του τάφου.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου παρατηρήθηκε αποκόλληση και μετατόπιση των πλακών με δημιουργία κενού 3-4 εκατοστών στα σημεία επαφής τους. Μετά το γεγονός αυτό, ανοίχτηκαν και οι δυο επιτάφιοι πλάκες και διαπιστώθηκε ότι οι εσωτερικές διαχωριστικές μαρμάρινες πλάκες έχουν σπαστεί. Μάλιστα οστεοθήκη που φυλασσόταν εντός, ήταν ανοιγμένη.

Ύστερα από το δεύτερο περιστατικό, υπεβλήθη μήνυση στο Α.Τ Νικαίας κατά αγνώστων. Το λυπηρό είναι ότι η διοίκηση του κοιμητηρίου κωλυσιεργεί να αναλάβει την αποκατάσταση της ζημιάς, παρά την αυταπόδεικτη ευθύνη που φέρει για την πλημμελή φύλαξη που οδήγησε όχι μόνο σε υλικές ζημιές, αλλά στην προσβολή της μνήμης νεκρών.

Επισυνάπτω σοκαριστικές φωτογραφίες, και επιλέξτε ποιες μπορείτε και θέλετε να δημοσιεύσετε.

Σας ευχαριστώ!!

Konstantina Kosma”