“ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ 2019”: Τέτοιες εκδηλώσεις κρατάνε ζωντανές τις παραδόσεις και τον πολιτισμό

Δεν περιμέναμε λιγότερα, αλλά του χρόνου, με τη φόρα που έχει πάρει η Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ”, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και με τη φήμη που έχουν αποκτήσει οι εκδηλώσεις και τα γλέντια της, προβλέπουμε να τους χωράει μόνο το γήπεδο στα Ριμινίτικα.

Όπως πάντα, όταν αναφέρεσαι σε εκδήλωση της Ένωσης δυσκολεύεσαι να βρεις τις λέξεις που αρμόζουν για να περιγράψουν και δε μειώνουν το γεγονός.

Γλέντι, χορός, καλή παρέα, τσικουδιά και ανοικτή καρδιά.

Ανοικτή καρδιά και αγκαλιά σε όσους παραβρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ 5 Οκτωβρίου στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, στη “ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ 2019”, ακόμα και σε εκείνους πως έβαζαν εμπόδια και δυσκολίες, έως την τελευταία στιγμή, στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ας έχει μας είπε Μέλος της Ένωσης, ο κόσμος μας ξέρει, μας θέλει, μας επιβραβεύει με την παρουσία του.

Κοντά στα χίλια άτομα εκείνοι που έδωσαν το παρόν τους, ήπιαν, έφαγαν και διασκέδασαν.

Παρόντες εκτός των εκατοντάδων φίλων και μελών της Ένωσης, Βουλευτές, Πολιτευτές, Δημοτικές Παρατάξεις, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι φορέων.

Αποφεύγουμε να τους κατονομάσουμε επειδή ήταν πολλοί και σίγουρα κάποιον θα ξεχάσουμε.

Ο κόπος και το τρέξιμο των μελών της Ένωσης και του Δ.Σ. ανταμείφθηκε πάντως, όχι μόνο από οικονομικής πλευράς, αλλά κυρίως από ηθικής.

Όσοι βρέθηκαν στη “ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ 2019”, συνεχάρησαν τους διοργανωτές, δηλώνοντας πως τέτοιες εκδηλώσεις κρατάνε ζωντανές τις παραδόσεις και τον πολιτισμό.

Εξαιρετική ήταν και η επιλογή του Περικλή Τζουγανάκη, ο οποίος με τις ερμηνείες και τα τραγούδια του ξεσήκωσε τον κόσμο, που χόρευε ασταμάτητα.

Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες, σε ένα εξαιρετικό χαρούμενο περιβάλλον.

Όταν αποχώρησαν οι καλεσμένοι, μέλη του Συλλόγου ξεκίνησαν μια άλλη δουλειά, παρ΄ ότι πολλοί από αυτούς έκλειναν περίπου 24 ώρες στο πόδι.

Ξεκίνησε η καθαριότητα του χώρου. Συγκεντρώθηκαν τα τραπεζοκαθίσματα και πήραν φωτιά οι σκούπες.

Ο χώρος του γλεντιού έλαμψε, όπως και οι κοινόχρηστοι χώροι της Δραματικής Σχολής που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες των προσκεκλημένων.

Μάλιστα πληροφορηθήκαμε πως γύρω στις 4 το πρωί, έγινε και σχετικός έλεγχος από αρμόδιο πρόσωπο του Δήμου.

Μοναδικός απρόβλεπτος παράγοντας ήταν η γνωστή μας αλεπού, που γυροφέρνει στην περιοχή, η οποία επισκέφτηκε τις σακούλες με τα σκουπίδια και τα ανακάτεψε ελαφρώς…