Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με Δημάρχους, για την πολιτική προστασία

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με Δημάρχους και εκπροσώπους των 66 Δήμων της Αττικής για την πολιτική προστασία, παρουσία του υπ. Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου.

Σε συνεργασία με το κράτος και τους Δήμους κάνουμε ένα ξεκίνημα και πάμε σε μία άλλη εποχή τον τομέα της πολιτικής προστασίας, διαμήνυσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε με Δημάρχους και εκπροσώπων Δήμων και από τους 66 Δήμους της Αττικής, με αντικείμενο την καλύτερη θωράκιση της Αττικής στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο υπ. Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκος, ο Γ. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής του ΕΚΠΑ Ε. Λέκκας.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε την ηγεσία του ΥΠΕΣ για την έμπρακτη στήριξη στις προσπάθειες της Αυτοδιοίκησης για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τόνισε : «Θέλουμε μία ασφαλή Αττική για τους πολίτες της. Σε αυτό το πλαίσιο θα δημιουργήσουμε, μέσα από τη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας, κράτους και των 66 Δήμων της Αττικής, έναν αποτελεσματικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας από φυσικές καταστροφές, που θα δίνει βάρος στην πρόληψη, την εκπαίδευση του προσωπικού και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, τη γνώσης του επιστημονικού δυναμικού της χώρας αλλά και του εθελοντικού κινήματος».

Ο υπ. Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος στην τοποθέτηση του ανακοίνωσε πως το ΥΠΕΣ διαθέτει πόρους ύψους 180 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα 27 εκατ. στην Αττική και πρόσθεσε πως είναι σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προκειμένου μέχρι τα τέλη του έτους να ανακοινώσει νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση.

«Στο νόμο που θα ετοιμάσουμε θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με νέες αρμοδιότητες και προφανώς και με καινούργια χρηματοοικονομικά εργαλεία και με καινούργιους πόρους.

Είμαι αποφασισμένος να ενισχύσουμε περαιτέρω την Αυτοδιοίκηση».

Ο Γ. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς τόνισε ότι προτεραιότητα είναι να «είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί για τους πολίτες» και προανήγγειλε πως το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στην Περιφέρεια Αττικής μελέτη για την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση του λεκανοπεδίου, με έμφαση στα διαδημοτικά έργα ενώ, όπως ανέφερε, θα υπάρχει ειδικό χωρικό σχέδιο για την Αττική, με στόχο τη διεκδίκηση κονδυλίων από την Ε.Ε.

Ο Δήμος μας εκπροσωπήθηκε από το Δήμαρχο της πόλης μας κ. Λάμπρο Μίχο, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Ραγκούση, τον Αντιδήμαρχο κ. Χ. Βασιλείου και τον  υπεύθυνο πολιτικής προστασίας κ. Στ. Μπαράκος.