Μετωπική και δημόσια η σύγκρουση, μεταξύ του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο και Δημάρχου

Μετωπική και δημόσια είναι πλέον η σύγκρουση μεταξύ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου μας και της Δημοτικής Αρχής του κ. Λάμπρου Μίχου.

Με χθεσινοβραδινή του Ανακοίνωση, το Σωματείο καταγγέλει πρακτικές και συμπεριφορές που έγιναν στο Δήμο, από την πρώτη κι΄όλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας Διοίκησης.

Στην Ανακοίνωση γίνεται λόγος για κλίμα τρομοκράτησης και φόβου που κυριαρχεί στους χώρους εργασίας και εμφυλιοπολεμικό κλίμα μεταξύ των εργαζομένων.

Έως στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση του Δήμου, επί αυτής των εργαζομένων, παρά μία μεταμεσονύχτια ανάρτηση του Δημάρχου κ. Μίχου, στην προσωπική του σελίδα, την οποία δημοσιεύουμε, μετά την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο. 

Πληροφορηθήκαμε όμως, πως η Διευθύντρια του Γραφείου Δημάρχου, επικοινώνησε με το Προεδρείο του Σωματείου πριν λίγη ώρα, με σκοπό να πραγματοποιηθεί συνάντηση Δημάρχου – Σωματείου.

Οι ίδιες πληροφορίες μας αναφέρουν πως αποφασίστηκε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 15:00΄η ώρα.

 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Το παρακάτω κείμενο το αφιερώνω στους τίμιους και απροκατάληπτους δημότες, συντρόφους στον αγώνα για την πρόοδο της πόλης, θέλοντας για μια ακόμη φορά να τους δηλώσω πως δεν κυνηγάω τη δόξα, ούτε καμιά άλλη απολαβή. Τα έχω όλα γευτεί χάρη στην απλόχερη στήριξή τους στο παρελθόν. Τώρα θα μείνω πιστός υπηρέτης των δεσμεύσεών μου προς αυτούς, των ιδεών μου και της συνείδησής μου, χωρίς να υποκύψω σε καμία απειλή ή φόβο, άμεσο ή έμμεσο εκβιασμό και σε καμία σειρήνα. Νομίζω ότι όλους μας διαπερνά αυτό που λέει ο ποιητής: «εμείς, κληρονόμοι πουλιών, πρέπει, έστω και με σπασμένα φτερά να πετάμε»

Ακούστε λοιπόν:

Χθες, Παρασκευή, 4/10/2019, το σωματείο εργαζομένων του δήμου, με υπογραφές του Γιώργου Οικονόμου και της Αγλαΐας Παπαθανασάκη, μετά από «ώριμη σκέψη», όπως λέει, λίγο πριν σαπίσει δηλαδή, καταγγέλλει τη νέα δημοτική αρχή (διότι η παλιά ήταν πολύ καλή για αυτούς), «από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων της» έκανε παράνομες και άδικες και σκόπιμες και βλαπτικές και αναξιοκρατικές επιλογές και ότι ο δήμαρχος δεν ενεργεί μόνος του, τον καθοδηγούν άλλοι και διχάζει τους εργαζόμενους, τους κυνηγάει και σκορπίζει το φόβο και την τρομοκρατία (χωρίς όμως να αναφέρουν κανένα συγκεκριμένο περιστατικό, γιατί δεν υπάρχει). Φοβερά πράγματα δηλαδή. Η αλήθεια, όμως, που ξέρουν όλοι είναι πολύ διαφορετική. Απλώς ενοχλήθηκε το παρεάκι. Το παρεάκι που διοικούσε το δήμο. Γι’ αυτό δεν θέλανε να αλλάξει ο δήμαρχος. Για να συνεχίσουν να διοικούν αυτοί. Έκαναν πως δεν έβλεπαν τίποτα από όσα στραβά συνέβαιναν σε βάρος των εργαζόμενων, γιατί ήταν υπεύθυνοι και αυτοί. Αυτοί που ανέχονταν να πάει το έλλειμμα του δήμου και της δημοτικής επιχείρησης στα ύψη. Να μένουν φτωχοί και χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι IΔΟΧ, απλήρωτοι από το έτος 2016. Γι’ αυτό δεν τους έγραφαν στο σωματείο. Γιά να μη αναγκάζονται να απολογούνται για αυτούς. Το παρεάκι ήταν βολεμένο. Οι άλλοι ας πέθαιναν. Οι διαγωνισμοί για προμήθειες καυσίμων, τροφίμων κλπ είχαν σταματήσει. Όλα γίνονταν με αναθέσεις. Επέτρεπαν να βάζουν οι υπάλληλοι υπογραφές παραλαβής για είδη και εργασίες που δεν είχαν δει. Το παρεάκι έπαιρνε τις άδειες χωρίς να τις περνάει στο πρωτόκολλο. Επέτρεπε οι ανεξόφλητες οφειλές στο δήμο να φτάσουν το 1.700.000 ευρώ και να μπαίνουν υπογραφές υπαλλήλων για να πληρώνονται μισθοί 3.500-4.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα, δεν υπήρχε γιατρός εργασίας, τους έψαχνε ο τεχνικός ασφαλείας, δεν είχε βγει απόφαση για υπερωρίες, οι εργάτες δούλευαν πάνω σε άπλυτα και ετοιμόρροπα αυτοκίνητα, το αμαξοστάσιο του δήμου και η Βιοχρώμ είχαν γίνει χωματερές, οι κλοπές οχημάτων, μηχανημάτων, οργάνων, και υλικών διαδέχονταν η μία την άλλη, κορφολογούσαν οι επιτήδειοι και δούλευαν μόνο οι φιλότιμοι και τα «κορόιδα» και παρά την έλλειψη υπαλλήλων έφευγαν κάθε τόσο υπάλληλοι σε φιλικές εξυπηρετήσεις και άλλα πολλά.

Που ήταν τότε οι εν λόγω, οψίμως αγανακτισμένοι κύριοι; Τότε δεν υπήρχαν αδικημένοι υπάλληλοι, διωκόμενοι υπάλληλοι, απλήρωτοι υπάλληλοι, αγνοημένοι υπάλληλοι, προηγούμενοι υπάλληλοι που τους υπερπηδούσε το παρεάκι; Και προ παντός περιφρονημένοι δημότες; Όλα για το παρεάκι.

Ένα προς ένα, όλα μπορούν να απαντηθούν. Προχτές ζήτησε συνάντηση το σωματείο, για χθες την κανόνισα, οι ίδιοι την ακύρωσαν. Για τη Δευτέρα μου ζήτησαν, αμέσως το δέχτηκα. Πριν συναντηθούμε όμως έβγαλαν την ανακοίνωση. Τώρα όμως υπάρχει δήμαρχος, δεν διοικεί το παρεάκι.

Το παρεάκι θέλει σύγκρουση με το δήμαρχο, με τη δημοτική αρχή, με το δίκαιο, με την πρόοδο, με την κοινωνία με όλους τους δημότες; Θα την έχει!!!

ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ