Πώς θα καταλάβετε τη νοθεία στα καύσιμα

Συστάσεις προς τους καταναλωτές υγρών καυσίμων να είναι προσεκτικοί όταν αγοράζουν βενζίνη ή πετρέλαιο, καθώς υπάρχει κίνδυνος για την ποιότητα και την ποσότητα που παραλαμβάνουν εάν στα πρατήρια δεν λειτουργεί το σύστημα εισροών-εκροών, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χ. Τσαβδάρης.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την πορεία υλοποίησης των μέτρων αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου και της νοθείας καυσίμων, ο κ. Τσαβδάρης υπογράμμισε ότι στα πρατήρια στα οποία λειτουργεί το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου, οι αποδείξεις λιανικής πώλησης εκδίδονται αυτόματα από μηχανισμούς δίπλα στις αντλίες και όχι από κοινές ταμειακές μηχανές.

Αυτό διασφαλίζει τον καταναλωτή για την ποιότητα και την ποσότητα του καυσίμου, εν αντιθέσει με τα πρατήρια που δεν έχουν συμμορφωθεί ακόμα με τον νόμο, ανέφερε ο γ.γ. και πρόσθεσε:

«Οι πολίτες πρέπει να προσέχουν στα πρατήρια τον τρόπο έκδοσης αποδείξεων. Οι αποδείξεις πρέπει να εκδίδονται από το σύστημα εισροών-εκροών αυτόματα, όχι από ταμειακές μηχανές. Οσοι δεν εκδίδουν αποδείξεις μέσω του συστήματος εισροών-εκροών δεν έχουν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις τους και είναι πολύ πιθανό να κλέβουν τους καταναλωτές είτε προμηθεύοντάς τους με νοθευμένα καύσιμα είτε βάζοντας στα οχήματά τους λιγότερες ποσότητες από αυτές που εμφανίζονται ότι τους πούλησαν».

πηγή:Αftodioikisi.gr