Δίγλωσσος τουριστικός- πολιτιστικός οδηγός Δυτική Αθήνα-Αττική

Μία συμπολίτισσά μας, με πάθος με το βιβλίο, τη φωτογραφία και άλλα ενδιαφέροντα θέματα. Μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης Αγίας Βαρβάρας είναι η κ. Αθανασία Αμπατζή.

Η κ. Αμπατζή, δικηγόρος, εχθές 2 Οκτωβρίου, παραβρέθηκε στην παρουσίαση ενός ειδικού βιβλίου.

Του δίγλωσσου τουριστικού – πολιτιστικού οδηγού της Δυτικής Αθήνας – Αττικής και με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της, καταγράφει σχετικά με την βραδιά αυτή πλαισιώνοντας την περιγραφή με φωτογραφίες.

Περιγράφει η κ. Αμπατζή:

“Παρουσιάστηκε επίσημα χθες το βράδυ και μοιράστηκε δωρεάν στους παρευρισκόμενους ο δίγλωσσος τουριστικός- πολιτιστικός οδηγός Δυτική Αθήνα-Αττική από τον πρόεδρο των «Φίλων της Φύσης» Κώστα Φωτεινάκη, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαιδαρίου,παρόντος του Δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού και πρώην Δημάρχων, Βουλευτών, Δημοτικών Συμβούλων και Αρχαιολόγων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής.

Τη βραδιά πλαισίωσε το Μουσικό Σχήμα του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ “Πορεία Δυτικά”.

Μεταξύ άλλων στον πρόλογο του οδηγού αναφέρει ο πρόεδρος των «Φίλων της Φύσης» Κώστας Φωτεινάκης, και υπογραμμίζει:.

«… Εκτός από τα ιστορικά ίχνη, η Δυτική Αθήνα, η Αττική διαθέτει πλούσιο φυσικό πλούτο, εξαιρετικά τοπία, ακρογιαλιές… Η βιομηχανική αρχιτεκτονική κληρονομιά της Ελευσίνας είναι ένα ακόμα στοιχείο που την κάνει ελκυστική, που μαζί με τα Αισχύλεια και τις πλούσιες πολιτιστικές δράσεις, που αναπτύσσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, αναδείχθηκε η «Ελευσίνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».

Μαζί με την Ελευσίνα μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας, Αττικής. Αυτός είναι και ο στόχος του προγράμματος, να μας παροτρύνει να «… πάμε Δυτικά της Αθήνας» στο Αιγάλεω, στην Αγία Βαρβάρα, στο Χαϊδάρι, στον Ασπρόπυργο, στην Ελευσίνα , αλλά και στα Βίλια, στα Μέγαρα, στο Πόρτο Γερμενό, στις Ερυθρές….», αναφέρει ο πρόεδρος των «Φίλων της Φύσης» Κώστας Φωτεινάκης, στον πρόλογο του οδηγού και υπογραμμίζει:

«Προφανώς δεν υποτιμούμε τα διάφορα περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα που καταγράφονται στην περιοχή. Ο στιχουργός Νίκος Γκάτσος και ο συνθέτης Μάνος Χατζηδάκις και να θέλουμε να τον ξεχάσουμε μας θυμίζουν τον «Εφιάλτη της Περσεφόνης».

Ωστόσο, ως αντίδοτο καταφεύγουμε στον ίδιο το συνθέτη Μάνο Χατζηδάκι και στο στιχουργό Νότη Περγιάλη που μας προτρέπει «να διώξουμε τη λύπη και να πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι». Αυτό κάνουμε «… πάμε δυτικά της Αθήνας» για να δούμε και να προβάλουμε τις καλές πλευρές της»

Το δημιουργικό, την εκτύπωση και την παραγωγή πραγματοποίησαν οι Εκδόσεις «ΕΜΒΡΥΟ» για το Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece».Δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αθανασία Αμπατζή”