ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: Από το βουνό έως την κάτω Αγία Βαρβάρα η κατάσταση είναι τραγική – Μέρος Β΄

Εχθές το πρωί, πρωτομηνιά, δημοσιεύσαμε περίπου δέκα σημεία της πόλης μας στα οποία υπήρχαν όγκοι από πεταμένα αντικείμενα σε πεζοδρόμια, γωνίες και δρόμους.

Όπως και στο παρελθόν δεν παραλείψαμε να τονίσουμε πως εμείς οι ίδιοι  οι κάτοικοι της πόλης μας δεν τη σεβόμαστε και δε φροντίζουμε για την καθαριότητά της.

Το ίδιο θα κάνουμε και στο παρόν, σημερινό μας άρθρο, χωρίς όμως να αποφύγουμε να τονίσουμε και τις ευθύνες του Δήμου για την εικόνα που βλέπουμε, την κατάσταση που βιώνουμε, τις δυσοσμίες που αναπνέουμε.

Ξαφνικά μετά το φορτσάρισμα των πρώτων ημερών, η απομάκρυνση από τους δρόμους τέτοιων αντικειμένων, πραγματοποιείται με αντιστρόφως ανάλογη φορά και ταχύτητα.

Λες και ξεφούσκωσε ο μηχανισμός και η υπηρεσία γονάτισε και δεν αντέχει τέτοια πίεση ή δεν ήταν συνηθισμένη για τέτοιους ρυθμούς.

Από τα εννέα σημεία που φωτογραφίζαμε και δημοσιεύσαμε εχθές το πρωί, καθαρίστηκε αν δεν κάνουμε λάθος, ΜΟΝΟ το ένα, αυτό στην οδό Κρήτης.

Τα υπόλοιπα παραμένουν ως είχαν.

Σε απογευματινή μας βόλτα, εχθές στην πόλη μας, συναντήσαμε ακόμα αρκετά σημεία με τέτοια παλιά αντικείμενα.

Στρώματα, πόρτες, ντουλάπια, κομοδίνα, συρτάρια, κλαδέματα, ντουλάπες, πολυθρόνες, καναπέδες, καθρέπτες, ρούχα, καρέκλες, κουφώματα και άλλα οικιακά άχρηστα αντικείμενα.

Φωτογραφίσαμε ορισμένα από αυτά και άλλα μας έστειλαν αναγνώστες μας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας. 

Σταματήσαμε την βόλτα μας όμως, γιατί άρχισε να σκοτεινιάζει. Και αύριο μέρα είναι. Θα ξανακάνουμε την βόλτα μας. Θα αναπνεύσουμε ξανά καθαρό αεράκι. Θα δούμε πάλι τα αξιοθέατα της πόλης μας και θα αισθανθούμε υπερήφανοι που κατοικούμε σε αυτήν την πόλη.

Δημοσιεύουμε φωτογραφίες τραβηγμένες από τους παρακάτω δρόμους: Ζωοδόχου Πηγής, Κουντουριώτη, Διστόμου, Δεληγιάννη, Αγίου Γεωργίου, Μεσογείων, Αβέρωφ, πλατεία Γρηγόρη Λαμπράκη, Κυκλάδων, Πύργου κ.ά.

Από ψηλά στο βουνό, έως χαμηλά στα σύνορα με το Αιγάλεω. Παντού η ίδια εικόνα. Παντού η ίδια νοοτροπία να μη σεβόμαστε, τα παιδιά μας, το περιβάλλον, την πόλη μας.

Με τον Δήμο ανήμπορο να ανταποκριθεί στην κατάσταση αυτή…