Χρήσιμη “μίνι” συνέλευση στην πλατεία “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” – “Φιλοφρονήσεις” μεταξύ Μίχου και Βαμβακόπουλου

Μια χρήσιμη “μίνι” συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της πλατείας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ”, το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου.

Κάτοικοι της περιοχής, αλλά και από άλλες γειτονιές της πόλης μας, έδωσαν το παρόν τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου και πρότειναν διάφορα έργα που επιθυμούν να γίνουν στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος κ. Μίχος ξεκίνησε την ομιλία του με την προσφιλή τακτική του να αναφέρεται στην Εφημερίδα μας, κάνοντας αναφορά σε διάφορα δημοσιεύματά μας, αλλά με αλλοιωμένο το περιεχόμενο αυτών.

Ο κ. Βαμβακόπουλος ζήτησε και πήρε το λόγο συνιστώντας στον κ. Μίχο να διαβάζει ο ίδιος τα δημοσιεύματά μας και να μην αρκείται στην απλή μεταφορά των γραπτών  μας από τρίτους, διότι του τα μεταφέρουν λανθασμένα.

Ο κ. Βαμβακόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Μίχο για τη συνεχή διαφήμιση που κάνει στην “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ”, με τις συνεχείς αναφορές του σε αυτήν.

“Σαράντα χρόνια έρωτας είναι αυτός μεταξύ μας” κατέληξε ο κ. Βαμβακόπουλος, για να του απαντήσει ο κ. Μίχος “γιαυτό συνέχεια με κτυπάς”…

Για να ακουστεί από το πλήθος μια φωνή να λέει: “Τα έχουνε αυτά οι έρωτες…”

Επί του θέματος της συγκέντρωσης, ο κ. Μίχος αναφέρθηκε σε επαφές που είχε πρόσφατα με τον ΟΑΣΑ σχετικά με την καλυτέρευση της συγκοινωνίας.

Μίλησε για την εγκληματικότητα και παραβατικότητα που υπάρχει στο Δήμο μας, ανακοινώνοντας πως έχουν γίνει συνομιλίες με τους αρμόδιους και πως η βία, οι διαρρήξεις και τα υπόλοιπα τέτοιου είδους φαινόμενα θα εκλείψουν. 

Σε παρέμβασή του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου κ. Λάζαρος Κονταξής, αναφερόμενος στο θέμα της εγκληματικότητας και του θράσους των δραστών, έκανε γνωστό πως στο Ηπειρώτικο Γλέντι που έγινε το περασμένο Σάββατο στο χώρο του Ναού της Αγίας Βαρβάρας, διαρρήκτες έσπασαν οχήματα και διέρρηξαν από αυτά αντικείμενα αξίας, παρότι στο χώρο υπήρχαν εκατοντάδες άτομα.

Ο κ. Μίχος απαντώντας στη συγκεκριμένη αναφορά, απάντησε πως ο Δήμος διαθέτει το άλσος “ΜΗΤΕΡΑ” στους φορείς για τέτοιες εκδηλώσεις, το οποίο διαθέτει και τουαλέτες,αλλά δεν το θέλουν, όπως οι Κρήτες που θέλουν να κάνουν το γλέντι τους στην π. ΒΙΟΧΡΩΜ. Όσον αφορά τις κλοπές αμαξιών στο Ηπειρώτικο γλέντι δήλωσε πως ο Σύλλογός τους έπρεπε να είχε εξασφαλίσει Αστυνομία στο χώρο, όπως επίσης και ασθενοφόρο. Ο Δήμος δεν είχε καμία δικαιοδοσία, αφού αυτό έγινε σε ιδιωτικό χώρο.

Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια που κάνουν οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου, τονίζοντας πως με το ίδιο προσωπικό ο Δήμος επί Καπλάνη έπαιρνε ένα 5% το οποίο επί των ημερών του έχει εκτοξευθεί στο 50%.

Ανακοίνωσε πως θα υπάρξουν αλλαγές στα σχέδια των Ο.Τ. 668 και 669 και πως θα κατασκευαστούν γήπεδα μπάσκετ, που δεν υπήρχαν στην αρχική μελέτη (την πρόταση είχε κάνει η Ένωση Γονέων στον κ. Δήμαρχο σε πρόσφατη συνάντησή τους).

Κάτοικος της περιοχής του υπενθύμισε τη δέσμευσή του για την απομάκρυνση των πυλώνων από την πόλη μας.

Ο κ. Μίχος επίσης δεσμεύτηκε πως σε δύο μήνες θα δοθεί σε κυκλοφορία η γέφυρα της Στέφανου Σαράφη και γενικά θα υπάρξει πρόοδος στην πόλη μας, σε όλα τα επίπεδα.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα άδεια ταμεία του Δήμου που παρέλαβε, ρωτώντας τους παρευρισκόμενους τι να κάνει σχετικά με αυτά και γιατί είναι άδεια; Να παραβλέψω ορισμένα θέματα και να κάνουμε νέα αρχή από τώρα ή να απευθυνθώ αρμοδίως αφού πρόκειται για δημόσιο χρήμα;

Οι παρευρισκόμενοι, θυμίζοντας τη σκηνή από τα πάθη του Χριστού, όταν ο Πόντιος Πιλάτος ρώτησε Ιησού ή Βαραβά, τον παρότρυναν να απευθυνθεί αρμοδίως…

Η συνέλευση ή όπως αλλιώς θέλετε να τη χαρακτηρίσετε, ολοκληρώθηκε μετά από 90 περίπου λεπτά.

Νωρίτερα ο κ. Μίχος ανακοίνωσε πως στις 8 Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου Παταπίου θα κάνει απολογισμό του έως τότε έργου του, στο “ΚΟΥΚΛΑΚΙ”.