Αύριο η θλιβερή επέτειος της εκτέλεσης έξη συμπολιτών μας από τους Ναζί – Ο Δήμος πάλι την αγνοεί

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου η εφημερίδα μας δημοσίευσε άρθρο σχετικά με την θλιβερή επέτειο της εκτέλεσης 6 συμπολιτών μας, σαν αύριο, στις 29 Σεπτεμβρίου του 1944, στην πόλη μας, από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Κάναμε την αναφορά εκείνη σε μία προσπάθεια να υπενθυμίσουμε και στον Δήμο μας, την υποχρέωση του να τιμά τους νεκρούς συμπολίτες μας και να διοργανώσει κάποια συμβολική έστω εκδήλωση στη μνήμη τους, στο μνημείο που υπάρχει στην οδό Στέφανου Σαράφη, από εποχής του αείμνηστου Δημάρχου Μήτρου Σουλιμιώτη.

Ακόμα θα μπορούσε ο Δήμος να προωθήσει τη συγκεκριμένη Επέτειο και στα σχολεία της πόλης μας στα πλαίσια της Τοπικής μας Ιστορίας.

Δυστυχώς, Σάββατο σήμερα 28 Σεπτεμβρίου, παραμονή της επετείου και ο Δήμος δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση για σχετική εκδήλωση.

Κανένα Δελτίο Τύπου από το Γραφείου Δημάρχου, δεν έχει εκδοθεί.

Καμία πρόσκληση συμμετοχής στους Φορείς της πόλης μας δεν έχει σταλεί.

Κανένα κείμενο – μήνυμα, για την Επέτειο εκείνη δεν έχει αναρτηθεί, στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Λυπούμαστε διπλά.

Πρώτον, διότι ο Δήμος φέρεται να αγνοεί για μια ακόμη φορά την αιματοβαμένη εκείνη Επέτειο.

Δεύτερον, διότι ο Δήμαρχος κ. Μίχος, πέρσι τέτοιες ημέρες είχε παρεξηγηθεί όταν γράφαμε πως ο Δήμος αγνοεί την Επέτειο και μας είχε στείλει επιστολή με φωτογραφία του μάλιστα, στο μνημείο πριν 15 – 20 χρόνια, σε ανάλογη εκδήλωση, για να μας αποδείξει το αντίθετο.

Εφέτος όμως ο κ. Λάμπρος Μίχος, Δήμαρχος αυτής της πόλης, πως δικαιολογεί αυτήν την εκκωφαντική, για την θλιβερή επέτειο, σιωπή;

Ας έχει, οι νεκροί είναι ζωντανοί, όσο τους θυμόμαστε και εμείς, η εφημερίδα “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” τους θυμάται και ελπίζουμε και άλλοι συμπολίτες μας, επώνυμοι και μη…