Μεγάλες οι ελλείψεις στα ολοήμερα σχολεία

Και στην πόλη μας πρόβλημα με τα ολοήμερα σχολεία (2ο, 4ο, 5ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία). Επίσης πρόβλημα με την Γερμανική γλώσσα λόγω έλλειψης καθηγητών.

Τα ολοήμερα είναι τα πρώτα «θύματα» της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία, προκαλώντας την αγωνία των εργαζόμενων γονέων, οι οποίοι ήλπιζαν φέτος στην ομαλή λειτουργία τους.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρήκε τα συγκεκριμένα σχολεία με πάρα πολλές ελλείψεις, ενώ όπως φαίνεται οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που χρειάζονται στα σχολεία αυτά δύσκολα θα βρεθούν, όπως παραδέχτηκε χθες και ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Για τα ολοήμερα σχολεία θα είμαστε σε θέση τις επόμενες μέρες να πούμε τι θα γίνει», είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «δεν θα υπάρξει ολοήμερο, που δεν θα δουλεύει με τουλάχιστον έναν εκπαιδευτικό.

Όσο για τους καθηγητές που κάνουν ειδικά μαθήματα στα σχολεία αυτά, θα έχουμε λιγότερες παρουσίες από αυτές που θέλουμε. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων όπως για παράδειγμα πληροφορικής ή ξένων γλωσσών. Μην περιμένετε να πω μεγάλα λόγια σε αυτή τη δύσκολη εποχή που περνάμε. Το θέμα είναι να λειτουργήσουμε και αν τα καταφέρουμε, νομίζω ότι όλα θα είναι καλύτερα».

Με την ευκαιρία σημειώνουμε πως όπως πέρσι έτσι και εφέτος προβλέπεται να μην σταλεί καθηγητής της Γερμανικής γλώσσας σε σχολεία της πόλης μας, παρ’ οτι αρκετοί μαθητές επιλέγουν αυτή την γλώσσα σαν δεύτερη ξένη.

Γονείς με τους οποίους επικοινωνήσαμε μας έθεσαν ακόμα ένα ζήτημα.

Αφού τα παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο (τέσσερα χρόνια) συν έξη χρόνια σε Γυμνάσιο – Λύκειο παρακολουθούν το μάθημα της ξένης γλώσσας, στο τέλος των σπουδών γιατί δεν παίρνουν πτυχίο;