Μιχάλης Γιάγκας: “Ο αποκλεισμός των εργαζομένων από το Δ.Σ της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.”

26/9/2019

Ο αποκλεισμός των εργαζομένων από το Δ.Σ της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.

Στη «συνεδρίαση» του  Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Σεπτεμβρίου 2019 η παράταξη του κ. Μίχου συνεπικουρούμενη από την παράταξη του κ. Βασιλάκου αποφάσισαν να αποκλείσουν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης  (ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β) , τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, που προβλέπεται  από το καταστατικό, με πρόσχημα ότι την ημέρα που συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο ο αριθμός των εργαζομένων ήταν κάτω από 20 άτομα.

Δεν με εξέπληξε το γεγονός. Είναι γνωστή η αλλεργία του κ. Μίχου σε όποιον δεν είναι ταυτισμένος μαζί του.  Παλιότερα είχαν αποπεμφθεί εργαζόμενοι από τη Δημοτική Επιχείρηση γιατί εξέφρασαν την επιθυμία να αποκτήσουν σωματείο!!!

Κανένα επιχείρημα από όσα ο κ. Μίχος  προέβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο και από όσα αναπτύσσει  η  κ. Φέγγη στα ΜΜΕ, δεν στέκει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να λειτουργήσει, μέχρι να συμπληρωθεί, με ελλιπή σύνθεση  δηλαδή με 6, ακόμα και με 5, από τα επτά (7)  μέλη. Έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Εξ άλλου τις αμέσως επόμενες μέρες η ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. θα επαναπροσλάβει πάνω από 64 άτομα.

Δεν υπήρχε βούληση από τη Δημοτική Αρχή να συμμετέχει  εκπρόσωπος των εργαζομένων. Να υπάρχει μια διαφορετική φωνή. Η φωνή αυτών που είναι η καρδιά της Δημοτικής Επιχείρησης.

Γι’ αυτό ο εκπρόσωπος αντικαταστάθηκε από πολίτη. Κατά σύμπτωση!!! Ο πολίτης ήταν υποψήφιος με τον κ. Βασιλάκο.

Ο ολοκληρωτικός έλεγχος της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. αναδεικνύεται  και από την επιλογή του κοινωνικού φορέα.

Υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι και σωματεία στην πόλη μας  με έντονη δράση και προσφορά στα πολιτιστικά και αθλητικά πράγματα. Κανένας,  κατά τον κ. Μίχο, δεν άξιζε  να στείλει εκπρόσωπο στη ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.

Επέλεξε τον «Σύλλογο Αθιγγάνων Εμπόρων – Μικροπωλητών (ΡΟΜΑ)», έναν σύλλογο, με άγνωστη διοίκηση, τουλάχιστον στο ευρύ κοινό και  χωρίς  καμία γνωστή δράση τα τελευταία χρόνια. Ένας σύλλογος σε πλήρη αδράνεια.  Χρήσιμο  θα ήταν να πληροφορηθούμε από πότε και πότε έγιναν εκλογές στο σύλλογο αυτό.

Είναι σαφής η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει στεγανά,  μετά το Δήμο, και στη λειτουργία και της Δημοτικής Επιχείρησης.  Θεωρεί ότι πρέπει  να βάλει πρόσωπα που θα ελέγχει και δεν θα την ελέγχουν.  Σ’ αυτή τη λογική εντάσσεται η τοποθέτηση  δύο μελών από την παράταξη του κ. Βασιλάκου στο επταμελές συμβούλιο  της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. και η ανάθεση καθηκόντων  αντιπροέδρου στον αδελφό του.

Μιχάλης Γιάγκας

Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της Παράταξης «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»