“Ο νόμος, είναι ο νόμος του εργάτη και όχι του κάθε Εντολάρχη…”

Η “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” κάνει συχνές αναφορές και σχόλια σε θέματα που αφορούν την καθαριότητα στην πόλη μας, επειδή εφ΄ ενός είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που μας απασχολεί σαν δημότες και αφ΄ετέρου ήταν από τις αιχμές  του δόρατος της προεκλογικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Λάμπρος Μίχος επανειλημμένα είχε κάνει αναφορά στο θέμα αυτό και επίσης ο κ. Καπλάνης μπορεί να έχασε τις εκλογές και γιαυτό.

Ο Δήμαρχος κ. Μίχος συχνά – πυκνά  μιλούσε για την αναρχία που υπήρχαν στα δρομολόγια των απορριμματοφόρων, στιγματίζοντας πως το κάθε όχημα έβγαινε όποτε ήθελε και δεσμεύτηκε πως αυτό θα πάψει να ισχύει.

Μάλιστα ένα από τα πρώτα μέτρα που εφάρμοσε ο Δήμος, από την 2α Σεπτεμβρίου, μόλις ανέλαβε η νέα Διοίκηση υπό τον κ. Λάμπρο Μίχο, ήταν η  έξοδος των απορριμματοφόρων στους δρόμους της πόλης μας, στις έξι το πρωί. 

Απόφαση που επιδοκιμάσαμε σαν εφημερίδα και σαν πολίτες αυτής της πόλης, αφού το ξύπνημα από τις τέσσερις το πρωί από τη φασαρία των οχημάτων των απορριμματοφόρων, είναι ενοχλητική.

Με δημοσίευμά μας όμως, μόλις στις 2 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου ωραρίου, γράφαμε τις επιφυλάξεις μας σχετικά με το πόσο θα κρατήσει αυτή η εντολή για έξοδο των απορριμματοφόρων στις 6 π.μ.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Απ΄ότι φαίνεται το δημοσίευμά μας  επιβεβαιώθηκε, πριν κλείσει μήνας,  διότι το  ωράριο ήδη έχει καταστρατηγηθεί.

Η απόφαση – εντολή, υπάρχει δεν υπάρχει, δεν εφαρμόζεται και είναι πλέον ανέκδοτο.

Τέτοιο ανέκδοτο, όσο και το προχθεσινό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Γραφείου Δημάρχου, που προσπαθούσε  να μας διαψεύσει σχετικά με την ώρα που έπιασαν δουλειά τα απορριμματοφόρα του Δήμου, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.

Ας μη ξαναβγάλει ανάλογο δελτίο τύπου το ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, διότι απορριμματοφόρο και σήμερα Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 5:21΄ το πρωί ήταν παρκαρισμένο στη γωνία των οδών Αφροδίτης και Ελ. Βενιζέλου…

Πολύ πριν την ώρα του εκτός αμαξοστασίου.

Ιδού η Ρόδος όμως,  ιδού και το πήδημα…

Σημειώνουμε με την ευκαιρία πως δεχτήκαμε τηλεφώνημα από γνώστη των πραγμάτων που μας είπε: “Ο νόμος, είναι ο νόμος του εργάτη και όχι του κάθε Εντολάρχη…”.

Τι να εννοούσε άραγε;;;