Ο Μιχάλης Γιάγκας, για το πέσιμο σοβάδων στο Βρεφονηπιακό Σταθμό, που αποκάλυψε η Εφημερίδα μας

23/9/2019

Επικίνδυνη υποβάθμιση και αντιμετώπιση του συμβάντος στο βρεφονηπιακό σταθμό «Δημήτριος Παντελιάδης»

Την Πέμπτη το βράδυ 19/9/2019 στο Βρεφονηπιακό Σταθμό «Δημήτρης Παντελιάδης» αποκολλήθηκαν από το ταβάνι σοβάδες και γέμισαν το πάτωμα σε έναν από τους χώρους συγκέντρωσης των παιδιών. Ευτυχώς εκείνη την ώρα τα νήπια δεν βρίσκονταν στο σταθμό αλλά στο σπίτι τους.

Δε θα σταθώ στο γεγονός ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος «Παιδιού» τη Δευτέρα διαβεβαίωνε, το Δημοτικό Συμβούλιο, με στόμφο ότι μετά τους σεισμούς ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στους παιδικούς σταθμούς και προφανώς βρέθηκαν όλα εντάξει.

Θα σταθώ όμως στο χειρισμό της όλης υπόθεσης από τη Δημοτική Αρχή:

1ον. Ο Δήμος δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το τι συνέβη και δεν εξέδωσε ένα Δελτίο Τύπου που να αναφέρεται στο συμβάν, σε αντίθεση με την πρακτική που ακολουθεί σε άλλα μικρότερης σημασίας γεγονότα. Ήθελε να το κρύψει;

2ον. Την είδηση, αποκάλυψε η ηλεκτρονική εφημερίδα «Προοδευτική» την επόμενη μέρα, με φωτογραφικό υλικό, έτσι που δεν μπορούσε να την αμφισβητήσει κανείς.

3ον. Την Παρασκευή το πρωί δούλευαν τα συνεργεία μέσα στο σταθμό για την αποκατάσταση της ζημιάς, ενώ υπήρχαν εκεί βρέφη, νήπια και εργαζόμενοι κάνοντας τη διαμονή τους αβάσταχτη από το θόρυβο.

4ον. Σήμερα 23/9/19, η ηλεκτρονική εφημερίδα που υποστηρίζει την παράταξη του κ. Μίχου, με αίσθημα «Δικαιοσύνης», ενώ δεν είχε αναφερθεί καν στο γεγονός, όταν συνέβη, προβάλλει φωτογραφίες από την «ολοκλήρωση των εργασιών» όπου ποζάρουν οι δύο αντιδήμαρχοι.

Παράλληλα καταβάλλει προσπάθεια υποβάθμισης του γεγονότος (Περιορισμένης έκτασης η ζημιά, μικρό κομμάτι σοβά .. , ), απολογείται για λογαριασμό της δημοτικής αρχής για την αναντιστοιχία των διαβεβαιώσεων του αντιδημάρχου με το πραγματικό γεγονός και μας ενημερώνει ότι « η οροφή επισκευάστηκε και η αίθουσα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους μικρούς μαθητές» (sic), ήθελε να πει νήπια και βρέφη.

Σαν να μην συνέβη τίποτα δηλαδή!!!. Ούτε μία συγγνώμη!!!

Έχει αναλογιστεί κανείς τι θα μπορούσε να προκύψει αν το γεγονός συνέβαινε τις ώρες λειτουργίας του σταθμού;

Περισσότερη υπευθυνότητα και λιγότερα λόγια δεν βλάπτει.

Μιχάλης Γιάγκας, Δημοτικός σύμβουλος,

Επικεφαλής του συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»