Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “Love Doesn’t Hurt”, στην πόλη μας με επιτυχία

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο Love Doesn’t Hurt στο οποίο συμμετέχει το Ινστιτούτο Πολιτισμού ΙΝΠΛΑΝΕΤ που εδρεύει στην πόλη μας, συμπλήρωσε τον πρώτο χρόνο υλοποίησης του.

Είχαμε τη χαρά να βρεθούμε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία του ΙΝΠΛΑΝΕΤ και να παρακολουθήσουμε τις εργασίες της συνάντησης των Ευρωπαίων εταίρων του προγράμματος.

Όπως μας εξήγησε ο συμπολίτης μας Δημήτρης Σουλιώτης, Πρόεδρος του ΙΝΠΛΑΝΕΤ, το πρόγραμμα έχει ως θέμα την ανάδειξη και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των νέων στο πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας.

Στη συνάντηση εργασίας λαμβάνουν μέρος 18 συνεργάτες από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Γερμανία, την Ισπανία και την Τουρκία.

Οι εργασίες ξεκίνησαν την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 21/9.

Σκοπός της συνάντησης είναι η αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης του προγράμματος και των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του, η ανατροφοδότηση για τις δράσεις που έχει υλοποιήσει κάθε οργανισμός στην χώρα του και ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων μέχρι τον Σεπτέμβριο 2020.

Επίσης κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και επιλύθηκαν θέματα πρακτικής φύσεως.

Η συνάντηση τελείωσε με ανταλλαγές δώρων μεταξύ των συμμετεχόντων και με δείπνο στο οποίο οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευτούν την ελληνική κουζίνα.

Ανανέωσαν δε το ραντεβού τους για το τέλος Οκτωβρίου όπου θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας ένα τριήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο-σεμινάριο με συμμετέχοντες από τις παραπάνω χώρες.