ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: “Δάσκαλε που δίδασκες”

Με αφορμή το Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Σεπτεμβρίου 2019, μεγάλη κουβέντα ξεκίνησε τόσο από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης (κος Καπλάνης, κος Γιάγκας) όσο και από την Δημοτική Αρχή για το αν υπάρχει νομιμοποίηση για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρά τα μεγάλα λόγια και τους καουμποϊσμούς της Δημοτικής Αρχής και την κούφια αντιπαράθεση με τις άλλες παρατάξεις, έχει αξία να κρατήσουμε τα εξής:

– Την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος μας, ως απόρροια της χρόνιας υποχρηματοδότησης των Δήμων, διαχρονικά με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και των Δημοτικών Αρχών που αποδέχονται αυτή τη πολιτική.

– Το σχέδιο έντασης της ανταποδοτικότητας απέναντι στους δημότες, δηλαδή «πλήρωνε για να έχεις». Λειαίνοντας το έδαφος για αύξηση των Δημοτικών Τελών γιατί όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο… «ούτε λεφτά για έναν κάδο δεν έχουμε»….

– Τα διαφόρου τύπου πολυδιαφημιζόμενα «Μνημόνια συνεργασίας» με το ΕΒΕΑ που βάζουν στο μάτι και στο χέρι περιουσία του λαού της πόλης μας και αποτελούν προάγγελο ιδιωτικοποιήσεων.

– Την αυταρχικότητα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας, η οποία δεν δίστασε ναπετάξει έξω τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στην ΔΗΚΕΑΒ για να μπορεί να έχει τον πλήρη έλεγχο.

– Τις δημοκρατικές ευαισθησίες της Δημοτικής Αρχής που στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο της θητείας του, μας κάλεσε να τοποθετηθούμε για σοβαρά θέματα που αφορούν το λαό της Αγίας Βαρβάρας, χωρίς να υπάρχει καν εισήγηση.

Το ερώτημα που τίθεται για την «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν μπορεί να μένει αν νομιμοποιείται ή όχι το ΔΣ να συνεδριάσει χωρίς την έγκριση του αρμοδίου οργάνου της Περιφέρειας (που έχει αξία), αλλά αν η συζήτηση στα Δημοτικά Συμβούλια θα έχουν στο επίκεντρό τους τα αυξημένα λαϊκά προβλήματα των εργαζομένων, των άνεργων, των αυτοαποσχολούμενων που ζούν και δουλεύουν στην Αγία Βαρβάρα. Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου χρειάζεται να συμβάλλουν στην ανακούφιση του λαού της πόλης μας, να ανέβει η διεκδίκηση και η αγωνιστική πίεση.

Εκατέρωθεν, αυτή η ουσία αποσιωπάτε και δημιουργούνται εντυπώσεις που τροφοδοτούν μια άγονη αντιπαράθεση, χωρίς να γίνετε κουβέντα για το «μάρμαρο» όπως σοφά λέει ο λαός μας…και τελικά ποιος θα το πληρώσει.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» όπως έχουμε κάνει πράξη και τις προηγούμενες θητείες, θα επιμένουμε η συζήτηση να γίνεται πάνω στα προβλήματα του λαού της Αγίας Βαρβάρας.