Φέγγη: Απάντηση στο δημοσιεύμα της παράταξης ΜΕΤΑ της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε απάντηση του δημοσιεύματος της παράταξης ΜΕΤΑ της ΠΟΕ-ΟΤΑ σχετικά με τον δήθεν αποκλεισμό του εκπροσώπου των εργαζομένων από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγίας Βαρβάρας (ΔΗΚΕΑΒ), θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

1. Κατηγορείται η δημοτική αρχή για αυθαίρετη αντικατάσταση εκπροσώπου εργαζομένων ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο νόμος επιβάλλει την αντικατάσταση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης από ένα δημότη ή κάτοικο, όταν αυτή έχει κάτω από 20 εργαζόμενους. Γνωρίζουν πολύ καλά, κι αν δεν γνωρίζουν όφειλαν να το διερευνήσουν ότι η ΔΗΚΕΑΒ έχει 15 εργαζόμενους! Επομένως, ο νόμος επιβάλλει την αντικατάσταση του εκπροσώπου τους και τίποτα δεν έγινε «αυθαίρετα»

2. Αν δεν συγκροτηθεί με σύννομο τρόπο το ΔΣ θα υπάρξουν καθυστερήσεις και στις προκηρύξεις και στις προσλήψεις και στη λειτουργία της ΔΗΚΕΑΒ. Θα έλεγα λοιπόν ότι όσοι ενδιαφέρονται για το καλό των εργαζομένων μάλλον θα έπρεπε να βάζουν ως προτεραιότητα τη νόμιμη συγκρότηση του ΔΣ.

3. Τώρα σχετικά με την τρίμηνη παράταση της θητείας του προηγούμενου Προέδρου της απελθούσης δημοτικής αρχής, θα έλεγα ότι είναι αντίληψη άκρως αντιδημοκρατική. Μας ζητούν, με λίγα λόγια, να εξακολουθούν να διοικούν τη Δημοτική Επιχείρηση άνθρωποι τους οποίους αποδοκίμασε ο λαός της Αγίας Βαρβάρας και τους έθεσε στην Αντιπολίτευση. Και επειδή η δημοτική αρχή επιμένει στο αναφαίρετο δικαίωμά της να διοικήσει τον Δήμο, κατηγορείται για αυταρχισμό!

Το παράδοξο είναι ότι αυτή την εκχώρηση και την παραβίαση της λαϊκής εντολής τη ζητούν συνδικαλιστές, αυτοί που υποτίθεται πως θα έπρεπε να είναι οι θεματοφύλακες των αρχών της δημοκρατίας και της προάσπισης των δικαιωμάτων του λαού και των εργαζομένων!

Συμμεριζόμαστε απολύτως την άποψη ότι θα έπρεπε να υπάρχει εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ αλλά όλα πρέπει να γίνουν σύννομα ώστε να λειτουργήσουν το γρηγορότερο τα τμήματα της ΔΗΚΕΑΒ. Και θα έπρεπε οι ίδιοι να μας πιέσουν να λειτουργήσουμε ακόμη πιο γρήγορα προς όφελος της πόλης και των εργαζομένων που πάνε τα παιδιά τους σχολείο και περιμένουν ν’ ανοίξουν τα τμήματα του Ωδείου, Χορού, τα αθλητικά τμήματα κλπ

Όσο για τα υπόλοιπα περί μη νομιμοποίησης δημοτικού συμβουλίου και «καθαίρεσης» εργαζομένων τα αφήνω ασχολίαστα…

Αλεξάνδρα Φέγγη
Πρόεδρος ΔΗΚΕΑΒ
Δημοτική Σύμβουλος
της πλειοψηφούσας Παράταξης
«Αγία Βαρβάρα ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ»