Μιχάλης Γιάγκας: για δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας

Λάβαμε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μιχάλη Γιάγκα το παρακάτω κείμενο, που αφορά δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας:

Αφορά στην ηλεκτρονική εφημερίδα που υποστηρίζει την παράταξη του κ. Μίχου.

Στις 18/9/19 ανάρτησε στο διαδίκτυο δημοσίευμα με θέμα «Αποκεντρωμένη διοίκηση: Νόμιμες οι αποφάσεις τις εκλογής προεδρείου του Δ.Σ και των μελών των Επιτροπών του Δήμου» και εντός του κειμένου γράφει «ο ισχυρισμός της μη νομιμότητας των παραπάνω αποφάσεων τέθηκε από την παράταξη του Μ. Γιάγκα …… παρά την πολυετή παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης»

Όταν κάνει ρεπορτάζ δεν θέλουμε «Δικαιοσύνη» αλλά θέλουμε να γράφει τουλάχιστον την αλήθεια. Να μην αλλοιώνει τα γεγονότα.

Τα έγγραφα της αποκεντρωμένης διοίκησης που δημοσίευσε, επιβεβαιώνουν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τους ισχυρισμούς μου ότι οι προσκλήσεις για τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου και της Οικονομικής επιτροπής στάλθηκαν στις 12/9/19, πριν από την έκδοση της απόφασης του ελεγκτή ΟΤΑ που επικύρωνε τα πρακτικά και αποφαίνονταν περί της νομιμότητας της εκλογής του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών.

Και αυτή ήταν η παρέμβασή μου. Να περιμένουμε πρώτα την απόφαση του ελεγκτή, σύμφωνα με το νόμο.

Καμία παράταξη δεν έθεσε θέμα νομιμότητας της εκλογής των οργάνων αυτών, και κανείς δεν προέβαλε ενστάσεις.

Ας διαβάσουν πάλι τις επιστολές που έστειλα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13 και 15 Σεπτεμβρίου 2019. Δεν πιστεύω ότι έχουν δυσκολία να τις αναζητήσουν. Η δεύτερη μάλιστα είναι αναρτημένη ήδη στο διαδίκτυο.

Και αν έχουν το κουράγιο ας τις δημοσιεύσουν.

Υστερόγραφο: Δεν στέλνω την ανακοίνωση στο συγκεκριμένο ηλεκτρονικό έντυπο γιατί δεν πρόκειται να τη δημοσιεύσει , όπως έκανε καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο.

Μιχάλης Γιάγκας.