Απάντηση Φέγγη σε επιστολή Καπλάνη για τα οικονομικά του Δήμου

Εκτός των οικονομικών πινάκων που ανάρτησε ο Δήμος και δημοσιεύσαμε προ ολίγο, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑΒ κ. Αλεξάνδρα Φέγγη μας έστειλε επιστολή απάντηση στον κ. Καπλάνη.

Η επιστολή της έχει ως εξής:

Σε απάντηση  δημοσιεύματος του απελθόντος δημάρχου, περί των οικονομικών του Δήμου και των ταμειακών του διαθεσίμων,   θα έλεγα ότι δυσκολεύεται κανείς να αντιληφθεί αν είναι η αφέλεια, η άγνοια ή η δολιότητα το στοιχείο το οποίο κυριάρχησε στην σύνταξη της ανοικτής επιστολής του.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο απελθών δήμαρχος, παρά τις επανειλημμένες προκλήσεις, ουδέποτε ενημέρωσε  τη νέα διοίκηση με προσωπική επαφή –όπως η ευγένεια και ο σεβασμός στη δεοντολογία επιβάλλει και που σχεδόν όλοι οι δήμαρχοι έπραξαν.

Αρχικά, αυτό δημιούργησε εντυπώσεις αλαζονείας ή πικρίας για την συντριπτική εκλογική ήττα του. Η αλήθεια όμως, αναδεικνύει την πραγματική αιτία. Δεν τολμούσε να παρουσιάσει, αυτοπροσώπως, την πραγματική κατάσταση των οικονομικών του Δήμου.

Αντ’ αυτού, επέλεξε τη δημοσίευση μιας ανοικτής επιστολής, στην οποία περιγράφει έργα τα οποία όμως, σχεδόν όλα, χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια ή άλλους φορείς του Δημοσίου, επιχειρώντας, σκοπίμως, να θολώσει τα νερά και να παρουσιάσει «έργο» προκειμένου να δικαιολογήσει την τραγική οικονομική κατάσταση, στην οποία η διοίκησή του οδήγησε τον Δήμο.

Εμείς, αντιλαμβανόμενοι πλήρως την ευθύνη έναντι των δημοτών μας, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε ότι η απερχόμενη διοίκηση του κ. Καπλάνη άφησε: ταμειακό υπόλοιπο 278.030,55 ευρώ και χρέη 1.047.238, 70 ευρώ (πραγματικό έλλειμμα 769.208,15 ευρώ).

Συνιστούμε στον επικεφαλής και τα μέλη της απελθούσης διοίκησης να εγκαταλείψουν την πρακτική ψεύδους, απρέπειας και θράσους· τους συνιστούμε περίσκεψη, αυτοκριτική και μεταμέλεια προκειμένου να προσφέρουν –έστω και με καθυστέρηση- κάτι θετικό στην πόλη και τους κατοίκους της.

 Αλεξάνδρα Φέγγη

 Εκπρόσωπος της Δημ. Παράταξης  

 “Αγία Βαρβάρα  Πρώτη Ξανά”