» «Για ένα πουκάμισο αδειανό για ποιαν Ελένη!»

«Για ένα πουκάμισο αδειανό για ποιαν Ελένη!»

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω “Νέες Κυδωνίες” και ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας “Ο Φάρος” παρουσίασαν στο δημοτικό θέατρο Αλέξης Μινωτής τη θεατρική παράσταση «Για ένα πουκάμισο αδειανό για ποιαν Ελένη!» την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Ένα οδοιπορικό στις Γενοκτονίες που σημάδεψαν την ιστορία μας, βασισμένο σε κείμενα Σεφέρη, Ρίτσου, Ευριπίδη, Παπαδημητρίου, Μ. Σακκά, Κ. Σαχανίδη, Σ. Σαββίδου, σε σκηνοθεσία Μυρσίνης Σακκά και χοροδιδασκαλία Σοφίας Σαββίδου.

Εκατό χρόνια μετά τη τραγική γενοκτονία του ποντιακού πληθυσμού οι μνήμες παραμένουν ζωντανές σε ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει…

Ένα γεμάτο θέατρο καταχειροκρότησε όσους συμμετείχαν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε μια αναδρομή από την Τροία και τον Πόντο μέχρι τη Σμύρνη και τις Νέες Κυδωνίες.

Στην παράσταση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, Δημοτικοί Σύμβουλοι του γειτονικού δήμου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας Σάββας Σαββίδης, η πρώην Δημ. Σύμβουλος κ. Καλή Χριστίνα, και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λεωτσάκος.

Did you like this? Share it:

© 2019 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!