Συμπολίτισσά μας: “ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ!!!”

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από συμπολίτισσά μας, το ονοματεπώνυμο της οποίας δεν δημοσιεύουμε, παρά μόνο τα αρχικά της.

Με ευκαιρία τη διάρρηξη την Κυριακή σε κατοικία στη Μεγάλου Αλεξάνδρου μας μεταφέρει τη δική της θλιβερή ιστορία, αφού και η οικογένεια της είχε πέσει θύμα διαρρηκτών, λίγες ώρες νωρίτερα.

Η απαράδεκτη κατάσταση με τις διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων, οι ληστείες και οι καταστάσεις που μετατρέπουν την πόλη μας σε ΑΝΑΣΦΑΛΗ ΠΟΛΗ, πρέπει να σταματήσουν.

Ο ΔΗΜΟΣ να απαιτήσει καλύτερη αστυνόμευση από την ΕΛΑΣ, να συνεργαστεί με ιδιωτικές εταιρείες, να φυλάει καραούλι ο ίδιος;

ΔΕΝ μας ενδιαφέρει.

Ας κάνει κάτι. ΔΕΝ πάει άλλο!!!

Η επιστολή που λάβαμε έχει ως εξής:

Κύριε Βαμβακόπουλε, καλησπέρα σας !

Ονομάζομαι Μπ. Χ. και είμαι 37 χρόνια κάτοικος Αγίας Βαρβάρας επί της οδού Διός!!

Όπως σας είπα και στη τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί σας το πρωί, δυστυχώς και στο δικό μας διαμέρισμα στον πρώτο όροφο μπήκαν ληστές το Σάββατο 14/09/19 στις 23:15 και ενώ εγώ , ο σύζυγος μου και τα παιδιά μας λείπαμε!!!

Στο κάτω ακριβώς διαμέρισμα από εμάς στο ισόγειο κατοικούν οι γονείς μου και στο ακριβώς από πάνω οι θείοι μου!!!

Οι γονείς μου άκουσαν τη φασαρία που γινόταν στο διαμέρισμα μας και ξέροντας ότι λείπουμε πήραν τηλέφωνο να δουν αν γυρίσαμε!!

Οι κλέφτες προφανώς θορυβήθηκαν και ενώ είχαν μπει από την πίσω μπαλκονόπορτα, του παιδικού δωματίου, το έσκασαν από την μπροστινή μπαλκονόπορτα του σαλονιού, διέσχισαν όλη τη βεράντα γύρω γύρω και πήδηξαν από πίσω από το σπίτι στον κήπο και μετά σε άλλο σπίτι το οποίο είναι ακατοίκητο και βγήκαν στη Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Είχαν ανοίξει όλα τα παράθυρα του σπιτιού όταν μπήκαν, για να έχουν προφανώς εύκολη έξοδο, είχαν ανοίξει τις ντουλάπες και τα συρτάρια του παιδικού δωματίου και είχαν ανακατέψει τα ρούχα των παιδιών. Αμέσως μετά μπήκαν στην κρεβατοκάμαρα μας και μου άδειασαν όλα τα συρτάρια στο κρεβάτι και στο πάτωμα, μου είχαν ανοίξει όλα τα κουτάκια που βρήκαν, όλες τις μπιζουτιέρες, τις ντουλάπες!!!!

Όλα τα πράγματα που είχε το υπνοδωμάτιο ήταν στο πάτωμα!!! Μετά πήγαν στο σαλόνι, προσπαθήσανε να πάρουν το play station αλλά δε μπόρεσαν να βγάλουν τα καλώδια από την πρίζα, άνοιξαν και εκεί ότι κουτάκι και τσαντάκι βρήκαν και κατάφεραν να φύγουν με το laptop μου, ένα toshiba κόκκινο, και με λίγα χρυσά κοσμήματα που είχα, μεγάλης συναισθηματικής αξίας!!!

Σίγουρα έψαξαν και για χρήματα αλλά δεν υπήρχαν στο σπίτι γιατί δεν αφήνουμε ποτέ!!!

Οι γονείς μου δεν κατάφεραν να μπουν στο διαμέρισμα γιατί οι κλέφτες είχαν βάλει το σύρτη της πόρτας ασφαλείας!!!

Κατάφεραν να μπουν μετά από ώρα από την μπροστινή μπαλκονόπορτα από την οποία έφυγαν οι κλέφτες!!! Υπολογίζουμε ότι δεν πρέπει να βρίσκονταν στο σπίτι πάνω από 10 λεπτά, κι όμως έκαναν όλη αυτή την ανακατωσούρα!!!!

Δυστυχώς πάνω στον πανικό μας δεν τραβήξαμε φωτογραφίες για να σας τις έστελνα να δείτε πώς ήταν το διαμέρισμα μετά την εισβολή!!

Ήρθε αμέσως η αστυνομία και την επόμενη μέρα την Κυριακή 15/09 και η σήμανση!!!

Το δυσάρεστο είναι ότι την επόμενη μέρα από το συμβάν , συζητώντας με γονείς και θείους και βρίσκοντας κάποια πράγματα πειραγμένα στο μπαλκόνι, καταλήξαμε στο γεγονός ότι πολλές μέρες προσπαθούσαν να μπουν σε κάποιο από τα διαμερίσματα του τριόροφου απλά εμάς δεν πήγαινε το μυαλό μας!!!

Δηλαδή τις μέρες Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο είχε έναν τρομερό αέρα και το βράδυ ότι θόρυβο ακούγαμε από έξω λέγαμε ότι οφείλεται στον αερα ή στις γάτες!!!! Βρήκα επίσης τους πίρους του ενός παραθύρου σπρωγμένους προς τα μέσα, το οποίο παράθυρο το είχα ανοίξει μετά από πάρα πολύ καιρό το Σάββατο το πρωί!!!!

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι στο ίδιο μας το σπίτι δεν είμαστε προστατευμένοι!!! Τα παράθυρα μου είναι καινούρια και ασφαλείας, υποτίθεται!!!

Έχω βάλει και πίρους για μεγαλύτερη ασφάλεια!!! Η κεντρική πόρτα είναι ασφαλείας!!!Το μόνο που μας λείπει και το οποίο μας είπε η αστυνομία και η σήμανση να βάλουμε είναι συναγερμός!!!! Αλλά όπως καταλαβαίνεται το κόστος είναι λίγο μεγάλο γι αυτό και δεν το έχουμε πράξει ακόμα!!!

Η αγανάκτηση είναι μεγάλη!!!! Μάθαμε ότι αυτές τις μέρες και σε άλλα σπίτια γειτονικά και μέρα μεσημέρι έγινε ακριβώς το ίδιο!!! Έλεος πια!!!

Είναι προφανές ότι είναι σπείρα και είναι κάπου εδώ κοντά μας!!!

Τι πρέπει να γίνει για να υπάρξει κάποια κινητοποίηση ;;;

Τώρα όμως, γιατί αν περάσει ο καιρός και οι κλέφτες θα φύγουν και θα ξεχαστούν τα περιστατικά!!!

Θα σας παρακαλούσα αν ξέρετε εσείς να μου πείτε που θα μπορούσα να απευθυνθώ παραπάνω, να ξεκινήσω μια κινητοποίηση και θα σας ήμουν παντοτινά ευγνώμον!!!!

Να πάω στο δήμαρχο;;;

Δε θα ήθελα να ξαναζήσω και να ξαναπεράσω το παραπάνω συμβάν ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου, ούτε κανένας από την οικογένεια μου ή τους γείτονες!!!!

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση χρειαστείτε!!!

Με εκτίμηση,
Μπ. Χ.

Σ.Π.: Αγαπητή κ. Μπ. Χ., δεν χρειάζεται να πάτε στον κ. Δήμαρχο, θα διαβάσει το κείμενό σας από την εφημερίδα μας ή θα ενημερωθεί από συνεργάτες του σχετικά, όπως και για άλλα παρόμοια άρθρα μας με το αυτό αντικείμενο.

Ας ελπίσουμε να κινηθεί σύντομα και αποτελεσματικά, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά…

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ της πόλης μας πρέπει να επιστρέψει ΤΩΡΑ!!!