Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με αιχμές Μίχου για τα οικονομικά του Δήμου, απόντος του κ. Καπλάνη

Με τη φράση “Δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε”, περιέγραψε ο Δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος, την οικονομική κατάσταση που υπάρχει στο Δήμο, από οικονομικής σκοπιάς, σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στη Δημαρχία.

“Ο Δήμος έχει πραγματικό έλλειμμα  514.000 ευρώ” υποστήριξε.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε αφού η παράταξη του κ. Βασιλάκου ήταν παρούσα, όπως επίσης και η παράταξη του ΚΚΕ.

Απουσίαζαν οι παρατάξεις Καπλάνη και Γιάγκα όπως είχαν ανακοινώσει από εχθές, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της συνεδρίασης.

Στα έδρανα του Προεδρείου, εκτός τους κ.κ. Μίχο, Βόσσο, Ζαχαρία κάθισε και ο νέος Γραμματέας του Δήμου μας κ. Ραγκούσης.

Η κ. Καρανάσιου με την κ. Γκιτάκου, αφού προσήλθαν και μετρήθηκαν παρούσες, αποχώρησαν από το πρώτο κι΄όλας θέμα της συνεδρίασης, αφού προηγουμένως ρώτησαν εάν έχουν γίνει μετασεισμικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία της πόλης μας.

Ο επί των Σχολείων αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος απάντησε πως ο Δήμος έκανε αυτοψία σε όλα τα Σχολικά κτήρια και είναι όλα καλά.

Η παράταξη του κ. Βασιλάκου, συναινετική, ψήφισε υπέρ όλων των θεμάτων και μάλιστα ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης του κ. Βασιλάκος Ηλίας εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της ΔΗΚΕΑΒ.

Ο κ. Θεόδωρος Βασιλάκος ενημέρωσε το σώμα πως παρευρίσκεται στη συνεδρίαση, επειδή σε επικοινωνία του με την Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση τον διαβεβαίωσαν πως όλα είναι νόμιμα, όσον αφορά τη συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση κύλησε ομαλά χωρίς καμία αντιπαράθεση και όλα τα θέματα πέρασαν ομόφωνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έγινε δυνατή η απευθείας μετάδοση διαδικτυακά της συνεδρίασης για τεχνικούς λόγους πάλι και ίσως μεταδοθεί αργά το βράδυ σε μαγνητοσκόπηση.

Η σύνθεση του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΑΒ όπως αποφασίστηκε ομόφωνα έχει την εξής σύνθεση:

Πρόεδρος: Αλεξάνδρα Φέγγη

Αντιπρόεδρος: Βασιλάκος Ηλίας

Τα μέλη: Περάκης Παναγιώτης, Παιδακάκης Γιώργος, Μαριόλη Ιωάννα  και Μισκής Αθανάσιος.

Το έβδομο μέλος θα οριστεί από το Σύλλογο Αθιγγάνων Εμπόρων – Μικροπωλητών (ΡΟΜΑ), του οποίου Πρόεδρος είναι ο κ. Μανώλης Ράντης.

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό της Γέφυρας της Στέφανου Σαράφη η οποία σε λίγες ημέρες κλείνει ΠΕΝΤΕ χρόνια απαγορευτικής διέλευσης οχημάτων από αυτήν. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε και έδωσε δύο ακόμα μήνες παράταση για την ολοκλήρωση των έργων.

Σημειώνουμε πως σε σχέση με το παρελθόν η ακουστική στην αίθουσα συνεδρίασης δεν ήταν καλή και μετά βίας ακούγονταν οι ομιλητές στο πάνω διάζωμα της αίθουσας. Ας το προσέξει το θέμα αυτό ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ Βόσσος, ο οποίος τα πήγε καλά από το νέο πόστο του.