Η κ. Τασούλα Πετράκου απαντά στους ισχυρισμούς Λάμπρου Μίχου

Γράφαμε πριν λίγες ώρες σχετικά με την απάντηση – δήλωση του Δημάρχου κ. Μίχου, εάν έχει λάβει επιστολή από την Δημοτική Σύμβουλο κ. Πετράκου, που αφορά την εγκριτική απόφαση για τη νομιμότητα της Οικονομικής Επιτροπής και στη δήλωσή του ενέπλεκε και την εφημερίδα μας.

Ο κ. Μίχος αρνείται με δήλωσή του στην εφημερίδα “Δικαιοσύνη” πως έλαβε τέτοια επιστολή, από την κ. Πετράκου.

Η κ. Πετράκου μας κοινοποίησε πριν λίγη ώρα, επιστολή της προς την εφημερίδα “Δικαιοσύνη” που αφορά το θέμα και δίνει επιπλέον στοιχεία σε θέματα που έθιξε ο κ. Μίχος, στην ίδια δήλωσή του:

“Προς Εφημερίδα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Κύριοι,

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σας, σήμερα 14/9 δημοσιεύτηκε απάντηση του κου Δημάρχου για θέμα που με αφορά.

Επειδή σέβομαι το χρόνο του, λόγω της δουλειάς που έχει, όπως ο ίδιος αναφέρει, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η επιστολή μου, την οποία αρνείται ότι παρέλαβε, εστάλη με mail στις 13.9.2019 στις 2.03 το μεσημέρι. (βλ. πιο κάτω το συγκεκριμένο mail με αποδέκτες, ώρα κλπ). Εστάλη και στις δύο διευθύνσεις mail που έχει το γραφείο του, τις οποίες επιβεβαίωσα και τηλεφωνικά με τη γραμματέα του. Προφανώς ήταν εντός ωρών εργασίας και προφανώς έχει παραληφθεί. Θα εκτιμούσα βέβαια στην απάντηση που σας έχει στείλει, με την ευκαιρία, να είχε απαντήσει και στο ερώτημα που έχω θέσει.

Σχετικά με τη δήθεν άρνησή μου να ενημερώσω τη νέα δημοτική αρχή για τα πεπραγμένα της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της οποίας είμαι ακόμα Πρόεδρος (και όχι “ήμουν” όπως από ταχύτητα αναφέρει ο κος Μίχος) έχω να απαντήσω τα εξής:

– Στις 3/9 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής στο χώρο του δημαρχείου.Η πρόσκληση είχε αποσταλεί και στη γραμματεία δημάρχου και στη γραμματεία αντιδημάρχου προς κοινοποίηση. Πιθανολογώ ότι λόγω της πολύ πρόσφατης ανάληψης καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, 2 μέρες πριν την πραγματοποίηση της συνεδρίασης, ενδεχομένως να μην το είδαν. Εγώ πάντως εκείνη την ημέρα ήμουν στο δημαρχείο.

– Την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου είπα στον κο Μίχο ότι είμαι στη διάθεσή του να μιλήσουμε για τη σχολική επιτροπή οποτεδήποτε θελήσει. Δεν επανήλθε.

– Στις 5/9 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των διευθυντών δημοτικών και νηπιαγωγείων, τους αντιδημάρχους, τον δήμαρχο φυσικά και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε τηλεφώνημά μου την επόμενη μέρα στον Αντιδήμαρχο Παιδείας κο Σωτηρόπουλο και στην εύλογη απορία μου γιατί εγώ με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας δεν είχα παρευρεθεί, η απάντησή του ήταν ότι μου ζητάει ειλικρινή συγγνώμη εκ μέρους του Δημάρχου για το γεγονός ότι δεν προκλήθηκα. Μου ανέφερε μάλιστα ότι κατά λάθος ούτε η Διευθύντρια Παιδείας είχε προσκληθεί. Προφανώς και δέχτηκα τη συγγνώμη και του είπα ότι όποτε κρίνουν σκόπιμο μπορώ να τους ενημερώσω. Δεν έχω μέχρι σήμερα κάποια απάντηση.

– Στις 12.9 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου με την Ένωση Γονέων στην οποία αναφέρθηκε ότι ο Δήμος δεν γνωρίζει για την κατάσταση των σχολείων της Πρωτοβάθμιας επειδή “ψάχνουν την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, η οποία αρνείται να τους ενημερώσει. Δεν θέλουν όμως να το κάνουν θέμα γιατί είναι και δημοτική σύμβουλος”. Την επόμενη μέρα (νωρίτερα από τις 9 το πρωί) τηλεφώνησα και μίλησα με τη διευθύντρια του γραφείου του Δημάρχου εφόσον ο ίδιος δεν ήταν εκεί και είπα ότι είμαι στη διάθεση του κου Μίχου οποτεδήποτε θέλει να τον ενημερώσω. Αντ’ αυτού σήμερα 14/9 -μία μέρα μετά- ο Δήμαρχος δηλώνει ότι ακόμα με ψάχνει.

– Να αναφέρω επιπλέον, ότι με τον κο Σωτηρόπουλο μίλησα και την Κυριακή των διημερεσιών και του είπα ότι είμαι στη διάθεσή του όποτε βρει χρόνο.

– Δεν έχω λάβει κανένα αίτημα για ενημέρωση από τον κο Μίχο ούτε από τον κο Σωτηρόπουλο. Απορώ.

Τούτων δοθέντων, αναρωτιέμαι από που συνάγεται το συμπέρασμα ότι αρνούμαι να ενημερώσω. Μήπως θα ήταν σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί η κλασική και αποτελεσματική οδός ενός τηλεφωνήματος ή της αποστολής ενός mail από το να διαδίδεται δεξιά και αριστερά ότι αναζητούμαι; Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν τα στοιχεία μου το ίδιο και το γραφείο του Δημάρχου.

Η δημοσίευση του απολογισμού της θητείας μου, η οποία έγινε με την ευκαιρία των ευχών για τη νέα σχολική χρονιά, είναι κάτι ανεξάρτητο σε περιεχόμενο, από τον απολογισμό που οφείλω να δώσω στον κο Μίχο. Ήταν μία πράξη ευθύνης, όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ και περισσότερο μία πρόθεση δημόσιας αναγνώρισης της στήριξης που είχα από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Κλείνω, λέγοντας ότι είμαι στη διάθεση του κ. Δημάρχου για τον απολογισμό, επαναλαμβάνω όπως οφείλω να το κάνω, και να του μεταφέρω την εμπειρία μου και εάν θέλει κάποιες σκέψεις για το καλό των σχολείων μας. Και κάτι άλλο: Όσοι με γνωρίζουν, έστω και ελάχιστα, έχουν καταλάβει πολύ καλά αν “κοιτάω πίσω ή αν δουλεύω”.

Ευχαριστώ για το χώρο που μου διαθέσατε

Με εκτίμηση
Τασούλα Πετράκου
Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Δημοτικός Σύμβουλος “Η δική μας πόλη”