Η πόλη μας καθαρότερη τις τελευταίες δέκα ημέρες, αλλά δεν είναι καθαρή πόλη

Στο παρελθόν η εφημερίδα μας έχει αναφερθεί στο θέμα της καθαριότητας της πόλης μας, αρκετές φορές.

Προσπαθήσαμε να είμαστε δίκαιοι με το Δήμο και τις ανταποδοτικές υπηρεσίες που προσφέρει διαχρονικά στους κάτοικους της πόλης μας, σε αυτόν τον τομέα.

Άλλοτε τα καταφέρνει να ανταποκριθεί και άλλες φορές δεν το πετυχαίνει, για διάφορους λόγους.

Οι λόγοι μπορεί να είναι η έλλειψη προσωπικού, ο μικρός αριθμός οχημάτων απορριμματοφόρων, φορτηγών κ.ά. της υπηρεσίας καθαριότητας.

Ίσως και ο τρόπος που ορισμένοι αντιλαμβάνονται τις υποχρεώσεις τους και πόσο συνεπείς είναι στα καθήκοντα και την εργασία τους.

Γεγονός πάντως είναι πως η πόλη μας δεν είναι μια καθαρή πόλη.

Είναι σαφώς καθαρότερη τις δέκα τελευταίες ημέρες, αλλά παραμένει μια πόλη “άτακτη” όσον αφορά την συμπεριφορά της απέναντι στην καθαριότητα και το περιβάλλον.

Εμείς οι κάτοικοι δεν συνεργαζόμαστε με την υπηρεσία καθαριότητας με αποτέλεσμα ανά πάσα στιγμή να υπάρχουν γωνίες με μπάζα, με παλαιά έπιπλα, με κουφώματα, με στρώματα, οικοσκευές κ.α., που πετάμε όποτε θέλουμε, όπου θέλουμε ανεξέλεγκτα.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή οφείλουμε να παραδεχτούμε πως προσπαθεί να έχει μια καθαρή πόλη και γίνονται θετικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή.

Βεβαίως ο Δήμος έχει σε σχέση με το παρελθόν περισσότερους εργαζόμενους αυτήν την περίοδο και στην υπηρεσία καθαριότητας με τους οκταμηνίτες συμβασιούχους (84 επιπλέον άτομα, σε διάφορες υπηρεσίες του) να δίνουν λύσεις και περισσότερες εργατοώρες, πολλοί από αυτούς και στην καθαριότητα, περισσότερους οδηγούς και την αναμενόμενη όρεξη για δουλειά από τη νέα Διοίκηση, για να δείξει πως σωστά ο λαός την ψήφισε.

Οφείλουμε επίσης να κάνουμε αναφορά στον Αντιδήμαρχο επί της καθαριότητας κ. Γιάννη Πουλάκη, ο οποίος καθημερινά προσπαθεί και υπερβάλει τον εαυτό του προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά και για να αποδείξει πως σωστά τοποθετήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Λάμπρο Μίχο στο πόστο αυτό.

Αν θα το πετύχει, θα φανεί από το αποτέλεσμα σε λίγους μήνες, αν θα αλλάξει όψη η πόλη μας στην εμφάνισή της και στη νοοτροπία μας. Ίσως τώρα από το πόστο του αντιληφθεί και τις δυσκολίες που έχει η καθαριότητα μιας πόλης και πόσο απέχει η πραγματικότητα από τη θεωρία.

Τρία ακόμα θέματα που αφορούν τον τομέα της καθαριότητας και καταγράφουμε σαν θετικά, είναι η απόφαση τα απορριμματοφόρα να πιάνουν δουλειά στις 6 το πρωί αντί του παλαιότερου ελαστικού ωραρίου, που ξεκινούσε από τις 4 το πρωί και ξύπναγαν οι γειτονιές από το θόρυβο νωρίς – νωρίς, ένα δεύτερο που παρατηρήσαμε είναι πως οι περισσότεροι κάδοι μετά το άδειασμά τους, είναι κλειστοί με τα καπάκια τους, όταν λειτουργούν οι μηχανισμοί τους, με αποτέλεσμα να μη διασκορπίζεται στην ατμόσφαιρα η δυσοσμία από το περιεχόμενό τους και φυσικά η συμμετοχή του πλυντηρίου των κάδων απορριμάτων.

Βεβαίως υπάρχουν σημεία που τα απορριμματοφόρα δεν περνούν καθημερινά και ελπίζουμε να εξαλειφθεί το φαινόμενο αυτό.

Ολοκληρώνοντας τις πρώτες εκτιμήσεις μας, σημειώνουμε πως απέχουμε από το να χαρακτηριστούμε “ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ”.

Προσπάθειες γίνονται και πιστεύουμε πως θα συνεχιστούν για να γίνουμε “ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ”.

Χρειάζεται όμως δουλειά, συντονισμός και συνεργασία κατοίκων και Δήμου για να το πετύχουμε.

Ας ελπίσουμε πως θα δούμε αυτήν την ημέρα, το συντομότερο δυνατόν με τη νέα Δημοτική Αρχή να αποδεικνύει πως άξιζε την ψήφο που έλαβε από τον λαό στις τελευταίες εκλογές.