Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη 5νθήμερη εκδήλωση

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2019

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τη Βιβλιοθήκη «Ν. Χαχλάκης» του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019, με θέμα «Για φαντάσου…».

Η φετινή Εκστρατεία αποτέλεσε μια συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών με το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη».

Από 2 Σεπτεμβρίου έως και 6 Σεπτεμβρίου, τα παιδιά «ταξίδεψαν» στο φεγγάρι, μέσα από παραμύθια, παραδόσεις και τραγούδια, εκφράστηκαν εικαστικά βρίσκοντας το δικό τους δρόμο μέσα στο Καλοκαίρι, «μεταμορφώθηκαν» σε μαθητευόμενους μάγους, μεταφέρθηκαν νοερά με τα δικά τους μέσα μεταφοράς σε φανταστικούς κόσμους και ολοκλήρωσαν τις δράσεις με ένα ταξίδι στον ουρανό και στ’ αστέρια γνωρίζοντας τους αστερισμούς και τους μύθους τους.

Διοργανώθηκαν, 5 βιωματικές δράσεις, για παιδιά ηλικίας 4 – 12 ετών και καταγράφηκαν 65 συμμετοχές παιδιών σ’ όλα τα εργαστήρια.

Τις δράσεις πραγματοποίησαν: Κακόνι Μαρία, εικαστικός, Κόλλια Δώρα, βιβλιοθηκονόμος και Τσουκνάκης Τάσος, μαθηματικός.

Ευχαριστούμε τους γονείς για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν μέσα από την συμμετοχή τους στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία για μια ακόμα χρονιά. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους μικρούς πρωταγωνιστές των δράσεων, που γέμισαν το χώρο της Βιβλιοθήκης με ζωντάνια, αισιοδοξία και χαμόγελα.