Οι κάτοικοι της περιοχής Αγίας Μαρίνας για το κυκλοφοριακό

Λάβαμε από την Επιτροπή κατοίκων της περιοχής Αγίας Μαρίνας της πόλης μας επιστολή προς τους Δημάρχους της πόλης μας κ. Μίχο και Αιγάλεω κ. Γκίκα, σχετικά με το θέμα της οδού Αγίας Μαρίνας που είναι δυο κατευθύνσεων και δημιουργούνται πολλά προβλήματα στους κατοίκους και τους οδηγούς.

Η Επιστολή έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΙΓΑΛΕΩ,

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΟN LINE, WestNews.gr, Aigaleopress

1 Σεπτεμβρίου 2019

Αξιότιμοι κ. Δήμαρχοι, Κ. Μίχο, Κ. Γκίκα

Οι Δημοτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου σας ανέδειξαν νικητές στους δύο γειτονικούς δήμους της Αγ. Βαρβάρας και του Αιγάλεω. Θα θέλαμε να σας ευχηθούμε από καρδιάς καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Αφορμή της παρούσας ανοικτής επιστολής μας είναι η ανάδειξη-γνωστοποίηση, για πολλοστή φορά, του προβλήματος που ταλανίζει εδώ και έξι χρόνια όλους εμάς που κατοικούμε στην ευρύτερη περιοχή της «Αγίας Μαρίνας», έτσι όπως κάποιοι «παλιοί» συνήθιζαν να την αποκαλούν και εμείς συνεχίζουμε ρομαντικά να την αποκαλούμε και σήμερα.

Συγκεκριμένα, από τις 14 Δεκεμβρίου 2013, όταν άνοιξε ο Σταθμός του Μετρό Αγ. Μαρίνα, βιώνουμε καθημερινά στην περιοχή μας, μια κακή ποιότητα ζωής με κύρια χαρακτηριστικά: την ατμοσφαιρική ρύπανση, τον θόρυβο, την κυκλοφοριακή συμφόρηση, επιβαρύνοντας σημαντικά την καθημερινότητα για εμάς και τα παιδιά μας.

Πληθώρα επιστολών εστάλησαν στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, στην ΣΤΑΣΥ, οι οποίες δημοσιεύθηκαν και σε συγκεκριμένα τοπικά sites, χαρακτηριστικό της σημαντικότητας του προβλήματος της περιοχής, είναι η σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2018 από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

Απευθυνθήκαμε ακόμη και σε συγκεκριμένη «Ανεξάρτητη Αρχή» για παροχή οδηγιών-συμβουλών σχετικά με το πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή μας.

Αναλυτικά:

· Η οδός Αγ. Μαρίνης παραμένει δρόμος διπλής κατεύθυνσης με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την καθημερινή διέλευση των Αστικών Λεωφορείων, βαρέων και επιβατικών οχημάτων με ότι αυτό συνεπάγεται, χαρακτηριστικά αναφέρουμε το καθημερινό φαινόμενο διαπληκτισμού μεταξύ των οδηγών, τα άσκοπα κορναρίσματα χωρίς βέβαια κανείς να σέβεται έστω τις ώρες κοινής ησυχίας και τέλος την αδυναμία στροφής των Λεωφορειακών γραμμών στην οδό Κυπαρισσίας…! Να σημειώσουμε εδώ ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής, είναι θέμα κυκλοφοριακών παρεμβάσεων και όχι αρμοδιότητα της Τροχαίας.

· Η διέλευση ΠΕΝΤΕ (5) λεωφορειακών Γραμμών του ΟΑΣΑ από την Αγ. Μαρίνης, ναι δυστυχώς είναι εδώ και καιρό πέντε … και συγκεκριμένα: α) 837 ΑΝΩ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΣΤ. ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ) β) 892 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΧΑΪΔΑΡΙ – ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΙΛΙΟΝ. γ) 891 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΑΙΓΑΛΕΩ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΣΤΑΘ. ΑΤΤΙΚΗΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ) δ) 866 ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ-ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ και ε) 876 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ. Έπρεπε όλες οι γραμμές να περνούν μόνο από την προαναφερθείσα οδό; Δεν επαρκούν άραγε για τη διέλευση τους οι κεντρικές αρτηρίες-οδοί Ελ. Βενιζέλου & Ιεράς Οδού;

· Οι οδοί Κατσαρού & Κρήνης παραμένουν και αυτοί δρόμοι διπλής κατεύθυνσης!!

· Η απέραντη έκταση μπροστά από την Ι.Μ Αγ. Μαρίνας έχει μετατραπεί σε απέραντο “PARKING”.

Κύριοι Δήμαρχοι,

Όλοι οι Δήμοι πλέον έχουν επιτροπές ποιότητας ζωής, όργανα αποφασιστικά και εισηγητικά άσκησης των σχετικών µε την ποιότητα ζωής, τη χωροταξία, την πολεοδοµία και την προστασία του περιβάλλοντος αρµοδιοτήτων του κάθε δήµου, λαμβάνοντας ειδική µέριµνα για το σχεδιασµό δράσεων που αποβλέπουν στην αναβάθµιση της ποιότητας ζωής.

Η ποιότητα ζωής είναι ένα σύμπλεγμα παραμέτρων με τρεις διαστάσεις˙ την σωματική ευεξία, την ψυχική ευεξία αλλά και την κοινωνική ευεξία.

Στην περίπτωση μας έχουμε μια αντικειμενικά υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής!!

Είμασταν και είμαστε στα «όρια μας»…κάναμε μία «μικρή-μεγάλη ανακωχή» από τα μέσα Απριλίου, λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών του Ιουνίου.

Ελπίζουμε, να μην μας Ξεχάσετε, υπομένουμε και αναμένουμε, δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας επειδή τυχαίνει να κατοικούμε στα όρια των δύο Δήμων…!!

Σας ευχόμαστε Καλή Δύναμη!!.

Είδωμεν…και…Ίδωμεν…!!

ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Με Εκτίμηση Επιτροπή Κατοίκων

Περιοχής Αγ. Μαρίνας