Ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Ενισχυμένο θα πνέει το μελτέμι και την Πέμπτη 29/08 στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, με την έντασή του να φτάνει τα 7 μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες στο Στενό του Καφηρέα, το Νότιο Ευβοϊκό και το Καρπάθιο τα 8 μποφόρ.

Παράλληλα, μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία στο Αιγαίο, στα ανατολικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο και τα παράκτια δυτικά τμήματα, όπου θα είναι έως 1-3 βαθμούς χαμηλότερη από τα επίπεδα της Τετάρτης 28/08, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σχεδόν στα ίδια επίπεδα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, το ενισχυμένο μελτέμι θα συνεχιστεί έως την Κυριακή 01/09, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει καθημερινά μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά τμήματα.

H θερμοκρασία θα παρουσιάσει βαθμιαία πτώση έως και το Σαββατοκύριακο 31/08 – 01/09, όπου οι μέγιστες τιμές της στα ανατολικά δεν θα ξεπερνούν τους 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά υψηλές θερμοκρασίες στα δυτικά ηπειρωτικά.

Δεν αναμένονται σημαντικές βροχοπτώσεις.

Δεν αναμένεται σημαντική μεταφορά σκόνης.

Αναμένονται ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο.

Ελάχιστες θερμοκρασίες χαμηλότερες των 10 βαθμών Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά, σημειώθηκαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 29/08.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Βωβούσα Ιωαννίνων 6.9 βαθμοί, Χ/Κ Καϊμάκτσαλαν 7.4 βαθμοί, Μαυρολιθάρι Φωκίδας 8.2 βαθμοί, Βλάστη Κοζάνης 8.4 βαθμοί, Βυτίνα Αρκαδίας 9.1 βαθμοί, Παρανέστι Δράμας 9.5 βαθμοί και Βαρικό Φλώρινας 9.8 βαθμοί Κελσίου.