Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τα ογκώδη απορρίμματα που βγάζουμε στους δρόμους

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τα ογκώδη απορρίμματα που βγάζουμε στους δρόμους της πόλης μας σε καθημερινή βάση.

Ο Δήμος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στον όγκο που συγκεντρώνεται, με αποτέλεσμα πεζοδρόμια και δρόμοι να είναι συνεχώς κατειλημμένα από αυτά που πετάμε.

Παλαιές πόρτες, μπάζα, ηλεκτρικές συσκευές, στρώματα, παράθυρα, λεκάνες τουαλετών, νιπτήρες, πλακάκια, νεροχύτες, κουρτινόξυλα, καναπέδες και καρέκλες.

Ούτε τον Αύγουστο δεν μειώθηκε η συχνότητα αυτών των απορριμμάτων. Είναι τα μόνα που δεν πήγαν διακοπές αφού αδιακόπως γεμίζουν με καινούργια υλικά…

Δημοσιεύουμε ενδεικτικά ορισμένα σημεία της πόλης μας που φωτογραφίσαμε το Σάββατο 24 Αυγούστου…

Οι δρόμοι που περάσαμε και φωτογραφίσαμε είναι: Κουντουριώτου, Στέφανου Σαράφη, Σιπύλου, 28ης Οκτωβρίου, Θεμιστοκλέους, Καραολή, Παλ. Πολεμιστών κ.ά.

Ελπίζουμε η νέα Διοίκηση που αναλαμβάνει σε μία εβδομάδα να κατορθώσει να αλλάξει το “τοπίο” και να είναι περισσότερο αυστηρή στους παραβάτες, εφαρμόζοντας τον “Κανονισμό Καθαριότητας”, πράγμα που η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν εφάρμοσε πιστεύοντας πως οι κάτοικοι της πόλης θα ήμασταν περισσότερο υπεύθυνοι και προσεκτικοί όσον αφορά τα θέματα περιβάλλοντος και καθαριότητας.

Ο νέος Αντιδήμαρχος επί της καθαριότητας, που αναλαμβάνει από 1η Σεπτεμβρίου, κ. Γιάννης Πουλάκης, έχει πολύ δουλειά να κάνει σε αυτόν τον τομέα και ελπίζουμε να τα καταφέρει…

Τα σημεία δεν είναι τα μοναδικά στην πόλη μας με τέτοια ογκώδη απορρίμματα. Υπάρχουν κι άλλα πολλά με την ίδια ποικιλία και ποσότητα…