Συνδικάτο ΟΤΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το ΧΥΤΑ Φυλής

Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής απευθύνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την «απαράδεκτη επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής που στα μουλωχτά αποφάσισε η πλειοψηφία του ΕΣΔΝΑ μέσα στο καλοκαίρι», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου:

«Η περιφερειάρχης κα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ), όχι μόνο δεν έκλεισε τη χωματερή όπως διατυμπάνιζε, αλλά λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητείας της ανέλαβε να βγάλει τη βρώμικη δουλειά γ,ια λογαριασμό της νέα Περιφερειακής Αρχής του κ Πατούλη (ΝΔ), να της στρώσει το έδαφος για να συνεχίζεται το έγκλημα σε βάρος του λαού της Δυτικής Αττικής. Η Δούρου κερνάει, ο Πατούλης πίνει!

Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή άλλαξαν, αυτό που δεν άλλαξε είναι ότι η Δυτική Αττική αντιμετωπίζεται ως η «πίσω αυλή» της Αττικής, με τους κάτοικους της να είναι τα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις διαχρονικά. Tο πρόβλημα της χωματερής το δημιούργησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι διοικήσεις της Περιφέρειας και η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών που υιοθέτησαν πλήρως τις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής ένωσης προκειμένου να ικανοποιήσουν ή ακόμα και να αυξήσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Και μπροστά σε αυτή τη κατεύθυνση δεν διστάζουν να παίξουν και με τις ζωές των εργαζομένων αλλά και των δημοτών. Για αυτό και «πνίγουν» όλες τις μελέτες που μιλάνε για αύξηση των νεοπλασιών. Για αυτό και δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ!!!

Αυτό που έχουμε ανάγκη σήμερα είναι και η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και όχι στην υποταγή της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Όχι στη δημιουργία εργοστασίων καύσης των απορριμμάτων.

Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής.

Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 3.30 μ.μ. στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, στάση Μετρό «Εθνική Άμυνα») αντιδρώντας στην απαράδεκτη επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής που στα μουλωχτά αποφάσισε η πλειοψηφία του ΕΣΔΝΑ μέσα στο καλοκαίρι.»