Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή: Σε συναγερμό πολλές περιοχές της Ελλάδας

Σε συναγερμό θα βρίσκονται την Παρασκευή 23 Αυγούστου πολλές περιοχές της χώρας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, με αρκετές από αυτές μάλιστα να βρίσκονται στο επίπεδο τέσσερα, δηλαδή σε πολύ υψηλό κίνδυνο.

Όπως δείχνει ο χάρτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς που δημοσιοποίησε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Λακωνία, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Κύθηρα, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα και Ηλεία θα είναι σε πορτοκαλί συναγερμό την Παρασκευή 23 Αυγούστου.

Εξάλλου στο επίπεδο τρία, (κίτρινου συναγερμού), δηλαδή υψηλού κινδύνου θα βρίσκονται η Κρήτη, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, εκτός της Ρόδου, η Μεσσηνία, η Αρκαδία, τα Επτάνησα, εκτός της Κέρκυρας, η Κεντρική και Δυτική Στερεά Ελλάδα, η Θεσπρωτία, η Μαγνησία, η Χαλκιδική, η Καβάλα, η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος και ο Έβρος.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.