Εν μέρει δεκτή η άποψή μας για το χώρο ορκωμοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου, από τον κ. Λάμπρο Μίχο

Στις 30 Ιουλίου γράφαμε πως η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και του νέου Δημάρχου της πόλης μας κ. Λάμπρου Μίχου θα γίνει στις 28 Αυγούστου.

Προτείναμε τότε η ορκωμοσία να πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ”, επειδή η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, είναι μικρή για ένα τέτοιο γεγονός.

Ο κ. Μίχος όμως αγνόησε τότε την πρότασή μας και οι προσκλήσεις που στάλθηκαν λίγες ημέρες αργότερα, όριζαν σαν χώρο ορκωμοσίας την Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τρεις εβδομάδες αργότερα, συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη 21 Αυγούστου, ο κ. Μίχος, αντελήφθη πως η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μικρή και μεταφέρει την ορκωμοσία στην πλατεία, μπροστά από τη Δημαρχία.

Έχουμε την εντύπωση πως και αυτή η επιλογή του δεν είναι σωστή.

7:30΄η ώρα στην πλατεία Αυγουστιάτικα, μόνο λιποθυμίες δεν θα έχουμε, πιθανόν και να έχουμε, από τη ζέστη κάτω από τον Αυγουστιάτικο ήλιο, εκτός κι αν έχουμε συννεφιά με κανένα μπουρίνι.

Επαναφέρουμε την πρότασή μας, η ορκωμοσία να γίνει στο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ”.

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε το δημοσίευμά μας της 30ης Ιουλίου και στη συνέχεια σημερινή ανάρτηση του κ. Μίχου, για αλλαγή χώρου της ορκωμοσίας.

Επίσης δημοσιεύουμε και την νέα πρόσκληση προς τους Δημοτικούς Συμβούλους και σχετικό Δελτίο τύπου, για την αλλαγή του χώρου ορκωμοσίας.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΙΧΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Η ορκωμοσία του νεοεκλεγμένου δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων Αγίας Βαρβάρας θα γίνει στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου, την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα.

Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου δεν έχει μεγάλη χωρητικότητα και έκρινα ότι ο χώρος μπροστά στο δημαρχείο ήταν απολύτως κατάλληλος για να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συνδημότες μας να την παρακολουθήσουν.

Άλλωστε η όρκιση των αξιωματούχων της πόλης δεν πρέπει να είναι μία τυπική, κλειστή διαδικασία αλλά μία δημόσια δέσμευση ανάληψης ευθυνών.

Εξυπακούεται ότι η τελετή θα αρχίσει ακριβώς στις 7:30 μμ.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ