Σαλαμίνα: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κακή Βίγλα


Σε προληπτική εκκένωση του οικισμού προχώρησε η αστυνομία μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις οκτώ το πρωί στην περιοχή Κακή Βίγλα στη Σαλαμίνα, όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η φωτιά ξέσπασε σε έκταση με ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση, στα πρανή λόφου, όπου όμως υπάρχουν και κάποια σπίτια. Η Αστυνομία προχώρησε στην απομάκρυνση των κατοίκων, προληπτικά, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής. Επί τόπου επιχειρούν είκοσι πυροσβέστες με είκοσι οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμε την προσπάθεια κατάσβεσης ένα ελικόπτερο.

Ο αντιδήμαρχος Σαλαμίνας, κ. Νίκος Αγαπίου είπε στο protothema.gr για τη φωτιά που ξέσπασε στον οικισμό Κακής Βίγλας: “Αυτή τη στιγμή η φωτιά είναι υπό έλεγχο, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και του Δήμου την έχουν οριοθετήσει από τα σπίτια της περιοχής και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχει τελειώσει το θέμα.

Σύμφωνα με όσα ξέρουμε έως τώρα μάλλον κάποιος κύριος έκανε κάποιες εργασίες ιδιωτικές, έξω στην αυλή του σπιτιού του κι από αυτόν προκλήθηκε η φωτιά αλλά δεν μπορούμε να πούμε ακόμα περισσότερα γιατί είμαστε στη φάση της διερεύνησης” κατέληξε ο κ. Αγαπίου.

πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ