Πήλιο: Από θαύμα σώθηκε 10χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία, αγγίζοντας εκτεθειμένα καλώδια

Την Πέμπτη 15 Αυγούστου γράφαμε σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχουν από τα εκτεθειμένα καλώδια στα κολονάκια του δημοτικού φωτισμού.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ 

“Επανειλημμένα η εφημερίδα μας έχει γράψει για τα καπάκια στους στύλους του Δημοτικού φωτισμού, που λείπουν και τα ηλεκτροφόρα καλώδια  είναι έκθετα και επικίνδυνα για μικρούς και μεγάλους, ειδικά σε χώρους που συχνάζουν παιδιά.

Ένα από αυτά τα κολονάκια βρίσκεται στην πλατεία του Προφήτη Ηλία και συμπολίτης μας  έκανε την παρακάτω δημόσια ανάρτηση, συνοδευόμενη και με τη σχετική φωτογραφία.

Δεν ξέρουμε εάν κάποιος από το Δήμο μπορεί να παρέμβει και να τοποθετήσει στη θέση του το καπάκι που είναι πεταμένο στο χώμα, είναι όμως από τις περιπτώσεις που δεν παίρνει αναβολή…

Δύο μέρες από το δημοσίευμά μας είχαμε τέτοιο περιστατικό!!!

ΔΕΚΑΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ, ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ

Σοκ προκλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, λίγο μετά τις 22.00, στη Μηλίνα Πηλίου, όταν ένα 10χρονο παιδί χτυπήθηκε από το ρεύμα, αγγίζοντας εκτεθειμένα καλώδια από κολόνα δημοτικού φωτισμού, στην προβλήτα του χωριού.

Γιατρός που βρισκόταν τυχαία στο σημείο παρενέβη προκειμένου να σώσει το παιδί ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον δεκάχρονο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Το παιδί είναι καλά στην υγεία του ενώ έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των παρευρισκομένων για την κατάσταση που βρισκόταν η κολόνα φωτισμού καθώς αποτελεί κίνδυνο, ειδικά για τα παιδιά.

Αμέσως μετά, η πρόσβαση στη κεντρική προβλήτα της Μηλίνας αποκλείστηκε από το Λιμενικό.

Πηγή: volosday.gr