ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – Κατηγορία Κινδύνου πυρκαγιάς 5 και στην Αττική – Εκτός λειτουργίας το πυροσβεστικό δίκτυο στο βουνό

Σε κατάσταση ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ είναι για αύριο Σάββατο 10 Αυγούστου η ΑΤΤΙΚΗ και άλλοι νομοί της χώρας, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και των υψηλών θερμοκρασιών.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΟΠ). Από το Δήμο μας συμμετέχει ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Σαββίδης.

Ενώ λοιπόν η ΑΤΤΙΚΗ και η πόλη μας είναι μία “μπαρουταποθήκη” το πυροσβεστικό δίκτυο στο βουνό και οι πυροσβεστικοί πύργοι, είναι εκτός λειτουργίας, επειδή κάποιοι αλήτες έκλεψαν τα καλώδια και τις γειώσεις και αχρήστευσαν το δίκτυο.

Γίνονται επισκευές στο δίκτυο και περνούν καινούργιες καλωδιώσεις, αλλά το δίκτυο είναι εκτός χρήσης.

Ο Δήμος με το πυροσβεστικό όχημα και το βυτιοφόρο γεμάτα νερό, έτοιμα να παρέμβουν, ζητάει τη συνεργασία των κατοίκων της πόλης μας και την προσοχή τους!!!

Με βάση τον επισυναπτόμενο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που ισχύει για το Σάββατο 10-8-2019, η πρόβλεψη του κινδύνου πυρκαγιών εκτιμάται ΑΚΡΑΙΑ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 5 – ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ).

🐝Το Κάπνισμα των Μελισσών ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

🌳Σε εφαρμογή το ΜΕΤΡΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς”περιοχές.

🔥Το άναμμα της πυρκαγιάς στην ύπαιθρο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ καθ΄όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

☎️Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.