Ανάρτηση της υπεύθυνης του Εικαστικού Κέντρου του Δήμου, με καυστικά σχόλια, για κλάδεμα φυτού από το Δήμο

Η υπεύθυνη του Εικαστικού Κέντρου του Δήμου μας, κ. Μαρία Κακόνη, έκανε πριν λίγη ώρα την παρακάτω δημόσια ανάρτηση, που αφορά κλάδεμα φυτού έξω από την πόρτα της, από συνεργείο του Δήμου, χωρίς να ρωτηθεί.

Την ανάρτησή της συνοδεύει με φωτογραφίες, ενώ υπάρχουν και καυστικά σχόλια.

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε την ανάρτησή της:

“Τα κουκουτσάκια θα πρέπει να φυτευτούν στα μυαλά των ανθρώπων

Βγαίνοντας σήμερα από το σπίτι μου με το θόρυβο στην οδό Τροίας βλέπω το ανυψωτικό του Δήμου να κλαδεύει την 25 χρονών δάφνη του Απόλλωνα μπροστά από το σπίτι μου την οποία είχε κλαδέψει σε δικό μου αίτημα πριν 5 μήνες, Σε ερώτηση μου ποιος σας κάλεσε με ενημερώνουν για κάποιον γείτονα. Ρωτάω κι εγώ: με ποιο δικαίωμα;

Απάντηση δεν υπάρχει. Δικαιολογία δεν μπορεί να είναι τα καλώδια της ΔΕΗ. Το έργο συνεχίστηκε μέχρι το αποτέλεσμα που φαίνεται στην εικόνα.

Στην Κίνα φτιάχνουν δέντρα μπονσαϊ. Εμείς στην Ελλάδα θα κάνουμε την δάφνη του Απόλλωνα φοίνικα. Ταυτίζεται και με κάποια ιδεολογία. Τα πρώτα κλαδιά ξεκινάνε στα τριάμισι μέτρα.

Βλέπω στο FACEBOOK ρομαντική ανάρτηση που προτείνει να πετάμε κουκουτσάκια για να φυτρώνουν δέντρα. Τα κουκουτσάκια θα πρέπει να φυτευτούν πρώτα στα μυαλά των ανθρώπων. Τι να σου κάνουν τα πεταμένα κουκουτσάκια όταν στο Αμαζόνιο από πέρσι το Ιούλιο σε 11 μήνες η εκδάσωση έχει φτάσει τα 4565 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Στη Σιβηρία έχουν καεί 28 εκατομμύρια στρέμματα. Όλα ξεκινάνε από τα μικρά. Ας πούμε από ένα δέντρο… από μία δάφνη του Απόλλωνα.

Maria Kakoni”