Ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββίδης κατεδίωξε άνδρα με γείωση από το Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ” – Συνελήφθη από την Άμεση Δράση

Ενεργό ρόλο διαδραματίζουν πλέον οι κάτοικοι πλησίον του Άλσους “ΜΗΤΕΡΑ” στη φύλαξή του, από τη συμμορία που συνεχώς ανοίγει τα καπάκια του ηλεκτρικού δικτύου του Δημοτικού Φωτισμού και κλέβει τις γειώσεις από αυτά.

Το βράδυ της Πέμπτης 1ης Αυγούστου προς Παρασκευή, όταν αντιλήφθηκαν ομάδα ατόμων με φακούς να προσπαθούν να ανοίξουν καπάκια, πλησίον του Ναού της Αγίας Σοφίας, για να κλέψουν από αυτά το ακριβό υλικό, κάλεσαν την Άμεση Δράση.

Περιπολικό της ΕΛΑΣ σε σύντομο χρόνο έφτασε στο σημείο με αποτέλεσμα οι κλέφτες να τραπούν σε φυγή.

Με την αναχώρηση όμως των Αστυνομικών επανήλθαν, θρασύτατα να κλέψουν όσες γειώσεις μπορούσαν.

Καλέστηκε εκ νέου η Αστυνομία και τους καταδίωξε, χωρίς να μπορέσει να συλλάβει κάποιον από αυτούς.

Δεν συνέβη το ίδιο όμως στην άλλη πλευρά του Άλσους προς το Σχολικό Συγκρότημα όταν ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββίδης κάλεσε την Άμεσο Δράση, όταν ενημερώθηκε από συμπολίτισσά μας, για ύποπτες κινήσεις σε εκείνη την πλευρά.

Συγκεκριμένα στο κέντρο του Άλσους άντρας έκανε κουλούρα  κομμάτι γείωσης πολλών μέτρων.

Με την εμφάνιση του Αντιδημάρχου άρχισε να τρέχει και κατεβαίνοντας την οδό Δωδεκανήσου, πέταξε μπροστά στην πόρτα του Νοσοκομείου την βαριά κουλούρα.

Ο Αντιδήμαρχος τον κυνήγησε μέσα στα στενά της περιοχής και τον έσπρωξε στα χέρια των Αστυνομικών που είχαν καταφθάσει εν τω μεταξύ στην οδό Νέστου, όπου και τον συνέλαβαν.

Οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας, όπου υποστήριξε πως δεν την έκλεψε τη γείωση αλλά την βρήκε.

Σχηματίστηκε σε βάρους του δικογραφία μετά από μήνυση που κατέθεσε ο Αντιδήμαρχος και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία.

Εν τω μεταξύ ο Δήμος πρόκειται να καταθέσει μήνυση κατ΄ αγνώστων για τις κλοπές καλωδίων και γειώσεων που συμβαίνουν στο Άλσος.

Συνεχίζεται επίσης το τσιμεντάρισμα των φρεατίων αφού γίνουν οι συνδεσμολογίες σε αυτά, σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί ο Δήμος από τα κρούσματα αυτά.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββίδης εκφράζει τις ευχαριστίες του για την ενεργή συμμετοχή των συμπολιτών μας στη φύλαξη του Άλσους και τους καλεί να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση ή τον ίδιο, ανεξαρτήτως ώρας, εάν παρατηρήσουν ύποπτες κινήσεις σε αυτό.

Επίσης ευχαριστεί την Άμεση Δράση για την ανταπόκρισή της στις κλήσεις των συμπολιτών μας και του ιδίου, όπως και στα στελέχη του Α.Τ. και του Τμήματος Ασφαλείας της πόλης μας, για τη βοήθειά τους.

Ο Δήμος θα εξακολουθήσει τη φύλαξη του Άλσους και από δική του πλευρά, έως ότου πάψουν τα κρούσματα αυτά.

Πάντως είναι χαρακτηριστικό το θράσος των κλεφτών, αφού παρ΄ ότι γνωρίζουν πως υπάρχει σχετική φύλαξη και κινητοποίηση εξακολουθούν να προσπαθούν να κλέψουν γειώσεις και καλώδια.