Άμεση λύση για τον ΧΥΤΑ Φυλής – Οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας δεν είναι Β΄ κατηγορίας

Άμεση λύση για τον ΧΥΤΑ Φυλής – Οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας δεν είναι Β΄ κατηγορίας

Δήλωση της Ελένης Σταύρου, Οικονομολόγου, Συντονίστριας Δικτύου Γυναικών ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών & Μέλους Κεντρικής Επιτροπής Κινήματος Αλλαγής *

Περιστέρι 31/7/2019

Προκαλεί εντύπωση η αιφνιδιαστική Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α) σήμερα 31/7/2019 εν μέσω καλοκαιριού, για ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αττικής.

Η ενδεχόμενη απόφαση για επέκταση της δυναμικότητας του Ε.Μ.Α.Κ. κατά 200.000 τόνους απορριμμάτων θα οδηγήσει ουσιαστικά στη διαιώνιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, που επιβαρύνει περιβαλλοντικά τη Δυτική Αττική και έχει άμεσες δυσμενείς συνέπειες στην υγεία των κατοίκων των περιοχών μας.

Τέτοιου είδους καίρια ζητήματα δεν είναι δυνατόν να συζητούνται ελαφρά τη καρδία και εν μέσω καλοκαιριού. Οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας δεν είναι πολίτες Β΄ Κατηγορίας και δεν πρόκειται να δεχθούν άλλο τον ιδιότυπο αυτό ρατσισμό, που χωρίζει τους ανθρώπους σε προνομιούχους και μη.

Χρειαζόμαστε άμεσα λύσεις που θα προωθούν συστηματικά την αποκεντρωμένη διαχείριση των αποβλήτων με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και με επίκεντρο πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής του.

* Η Ελένη Σταύρου ήταν Υποψήφια Βουλευτής Δυτικού Τομέα με το Κίνημα Αλλαγής στις βουλευτικές εκλογές Ιουλίου 2019.

Ελένη Σταύρου https://estavrou.gr/
twitter https://twitter.com/ELENISTAVROU5
facebook https://www.facebook.com/elenistvr/
instagram https://www.instagram.com/eleni__stavrou/
linkedin https://www.linkedin.com/in/elenistavrou/