Αποφασίστηκε η εκ νέου τοποθέτηση γειώσεων με το ίδιο υλικό στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ” αλλά…

Επιτόπια συζήτηση και λήψη αποφάσεων πάρθηκαν από τη Διοίκηση του Δήμου, την Τεχνική υπηρεσία της και τον εργολάβο, σχετικά με το πρόβλημα της ασφάλειας των χάλκινων γειώσεων που άγνωστοι για πολλαπλή φορά έκλεψαν από τα φρεάτια του Άλσους “ΜΗΤΕΡΑ”, βάζοντας σε κίνδυνο ηλεκτροπληξίας τους συμπολίτες μας που επισκέπτονται τον χώρο με τα παιδιά τους.

Όπως γράφαμε την Παρασκευή βράδυ προς Σάββατο 27 Ιουλίου, εκλάπησαν περίπου 700 μέτρα που είχαν τοποθετηθεί στα φρεάτια του Άλσους για την ασφαλή ηλεκτροδότηση του χώρου.

Στη συζήτηση που προκλήθηκε από το δυσάρεστο αυτό γεγονός, αποφασίστηκε η εκ νέου τοποθέτηση γειώσεων με το ίδιο υλικό.

Η διαφορά όμως θα είναι η εξής, μετά την ένωση των γειώσεων από φρεάτιο σε φρεάτιο, αυτές θα καλύπτονται με κάποιο υλικό που θα δυσκολεύει τους επίδοξους κλέφτες να τις αφαιρέσουν, ενώ τα καπάκια των φρεατίων θα συγκολλιούνται με ηλεκτροκόλληση με το πλαίσιο των φρεατίων.

Πράγμα που σημαίνει πως οι επίδοξοι κλέφτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τροχούς ή καλέμια και σφυριά. Η φασαρία που θα κάνουν όμως δε θα τους ευνοεί.

Ας ελπίσουμε πως η πρόταση που είχαμε κάνει πριν δύο χρόνια για την ηλεκτροκόλληση των καπακιών και από τι φαίνεται θα εφαρμοστεί στο Άλσος και φανταζόμαστε και σε άλλα σημεία με τέτοια κρούσματα κλοπών, θα λύσει το πρόβλημα.

Σημειώνουμε πως ξεκίνησε και η φύλαξη του Άλσους έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες σε πρώτη φάση.